Connect with us

Hírek

Alap- és mesterfokon is képeznek majd vízgazdálkodási szakembereket Szarvason

Dr. Puskás János dékán

Hamarosan Szarvas válhat a hazai vízgazdálkodási szakemberképzés központjává. Legalábbis ezt vetíti előre az a kétnapos konferencia, amely kedden kezdődött a SZIE Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának szarvasi campusában.

„A jövő vízgazdálkodási agrármérnökei” címet viselő konferencia résztvevőit elsőként dr. Puskás János, a kar dékánja köszöntötte. Mint mondta, a gyulai, békéscsabai és szarvasi campusokkal rendelkező karon összesen 1500 szakembert képeznek. Gyulán az egészségügyi, Békéscsabán a gazdasági, Szarvason pedig a környezetgazdálkodási és mezőgazdasági ismeretek állnak a képzés középpontjában. A cél az, hogy Szarvason minél hamarább el tudják indítani a vízgazdálkodási agrármérnökök alap- és mesterfokú képzését.

A dékán hangsúlyozta: mivel Magyarországon hiány van az ilyen képzettséggel rendelkező szakemberekből, így az ő jövőbeni elhelyezkedésükre is nagyon jók az esélyek. A képzésekhez szükséges tananyagok kidolgozása már folyik, s fontos feladat az, hogy ezeket összehangolják a magyar részvétellel megvalósuló nemzetközi kutatási projektekkel.

A feladat megvalósításához a Szent István Egyetem és partnerei 651 millió 298 ezer 600 forint pályázati pénzt nyertek (az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával). A projekt 2013. április 15-én kezdődött és 2015. április 14-én fejeződik be. A Szent István Egyetem konzorciumi partnerei között van a Kecskeméti Főiskola, a Szolnoki Főiskola, valamint az IBS Water Nonprofit Kft. A konferenciára Horvátországból és Szerbiából is érkeztek résztvevők.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva) Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE

Politika

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect