Connect with us

Csabacsűd

Csabacsűd 655 millió forintból gazdálkodhat

A csabacsűdi képviselő-testület január 28-i ülésén elfogadták az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló rendeletet. Eszerint a település idén 655 millió 649 ezer forint bevétellel számolhat, következésképpen ugyanennyit is költhet el.

Molnár József polgármester az ülésen elmondta: az utóbbi években elfogadott költségvetések a túlélésről szóltak, az adósságrendezésnek köszönhetően azonban most már több lehetőségük van fejlesztésekre is. Utóbbi cél érdekében 500 ezer forintot különítettek el tervek készítésére. Itt konkrétan az óvodai tornaszobára, a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére és a napközis konyha felújítására vonatkozó tervek elkészítéséről van szó. A település vezetői abban bíznak, hogy ha már kész tervekkel rendelkeznek, akkor gyorsan tudnak majd reagálni a pályázati kiírásokra és több esélyük lesz a támogatások elnyerésére.

A költségvetésen belül 1 millió forintot különítettek el a helyi rendezvények támogatására. Idén két nagy rendezvényről van szó, egyik a júliusi falunap, a másik pedig a település alapításának 90. évfordulója, melyet november elején ünnepelnek majd.

Félmillió forintot különítettek el a szennyvíztelep rekultivációs munkálatainak folytatására. Döntöttek arról is, hogy a béren kívüli juttatások keretében idén havi 4 ezer forint értékben adnak Erzsébet-utalványt az önkormányzati intézmények dolgozóinak.

A költségvetés elfogadása után több rendeletmódosításról is döntött a testület. Végül igent mondtak a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör kérésére, azaz térítésmentesen bocsátják a szervezet rendelkezésére a művelődési házat a február 15-i batyusbál megrendezéséhez.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán) Dönt a csabacsűdi testület (Fotó: Babák Zoltán)

A közösségi együttélés szabályairól rendelkezett 2020-ban elsőként a csabacsűdi testület

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

A jubileumok jegyében telik 2020 Csabacsűdön

Csabacsűd

Molnár József (Fotó: Hegedűs Éva) Molnár József (Fotó: Hegedűs Éva)

Molnár József: Értékeljük karácsonyt olyan múló pillanatként, amely később örömteli emlékké válik

Csabacsűd

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Meggyújtották a második gyertyát is Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect