Connect with us

Hírek

Kölcsey szavalóverseny Orosházán

A Vajda Péter Evangélikus Gimnázium két tanulója, Harmati Kinga és Rába István részt vettek 2014. január 24-én az orosházi Székács József Evangélikus Gimnáziumban megrendezett országos Kölcsey versmondó versenyen a Kultúra Napja alkalmából. A versenyt immár 13. alkalommal rendezték meg.

A regisztráció után az ünnepélyes megnyitón vettünk részt, majd a kijelölt termünkbe mentünk. Bemutatkozott a zsűri, melynek elnöke Varga Zoltán, a rádió munkatársa volt.

A szavalóverseny két korcsoportban zajlott. Harmati Kinga a 9-10-ben. Először a kötelező verset Vörösmarty Szózatát kellett előadni, majd a szabadon választott művek következtek a nyugatos költőktől. A verseny befejezése után mindenki emléklapot vehetett át, majd a zsűri értékelő szavait hallgathatták meg hasznos útravalóként.

Izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Harangkongatás jelezte a gyülekezőt a díszterembe. A zsűrielnökök röviden értékelték a versenyt népdal, rajz-fotó és vers kategóriában, majd kihirdették a helyezéseket.

A vers kategóriában Rába István I. helyezett lett. Felkészítő tanára: Dr. Lengyel Albertné.

Harmati Kinga is elismerő szavakban részesült a zsűritől.

Örültünk a sikeres szereplésnek.

Dr. Lengyel Albertné

Kiemelt

Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva) Csanádi László, Gombár Györgyné és Kovács Mátyás (Fotó: Hegedűs Éva)

A testületi ülés döntéseit véleményezte a NACSE

Politika

Fotó: Keller Dávid Fotó: Keller Dávid

Végleg Újkígyósra került a Csery-kupa serlege

Sport

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. január
h k s c p s v
« dec   feb »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect