in ,

Szarvas ismét a biciklisek barátjának bizonyult

Hodálik Pál alpolgármester

Immár hatodik alkalommal érdemelte ki Szarvas a „Kerékpárosbarát település” címet. Az elismerést minden év januárjában ítéli oda az arra érdemes önkormányzatoknak és munkahelyeknek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere elmondta: az önkormányzat az elmúlt évek során nagy gondot fordított a kerékpárút-hálózat fejlesztésére. Új bicikliút épült a Szentesre vezető út és az Orosházára vezető út mellett. Gyomaendrőd irányába már egészen a város közigazgatási határáig, a Peresi bekötőútig megépült a 2 méter széles bicikliút.

Békés megyében Szarvason van a leghosszabb, csaknem 23 kilométernyi kerékpárút. Az elmúlt évek során nem csak a város szerepelt jól ebben a nemes versengésben, hanem a munkáltatók is. Többek között a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt., a Szarvasi Szakorvosi Szolgáltató Kft. és a Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. is elnyerte a „Kerékpárosbarát munkahely” címet.

A mi megyénkben van a leghosszabb önkormányzati tulajdonban lévő, összefüggő bicikliút, nevezetesen a Körösvölgyi Kerékpárút, amely Békéssszentandrástól egészen Kondoros túlsó határáig tart.

Vélemény, hozzászólás?

Csabacsűd is csatlakozott a Mintamenza Programhoz

Örökös Ökoiskola lett a Vajda