Connect with us

Hírek

Szarvas ismét a biciklisek barátjának bizonyult

Hodálik Pál alpolgármester

Immár hatodik alkalommal érdemelte ki Szarvas a „Kerékpárosbarát település” címet. Az elismerést minden év januárjában ítéli oda az arra érdemes önkormányzatoknak és munkahelyeknek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Hodálik Pál, Szarvas alpolgármestere elmondta: az önkormányzat az elmúlt évek során nagy gondot fordított a kerékpárút-hálózat fejlesztésére. Új bicikliút épült a Szentesre vezető út és az Orosházára vezető út mellett. Gyomaendrőd irányába már egészen a város közigazgatási határáig, a Peresi bekötőútig megépült a 2 méter széles bicikliút.

Békés megyében Szarvason van a leghosszabb, csaknem 23 kilométernyi kerékpárút. Az elmúlt évek során nem csak a város szerepelt jól ebben a nemes versengésben, hanem a munkáltatók is. Többek között a Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt., a Szarvasi Szakorvosi Szolgáltató Kft. és a Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. is elnyerte a „Kerékpárosbarát munkahely” címet.

A mi megyénkben van a leghosszabb önkormányzati tulajdonban lévő, összefüggő bicikliút, nevezetesen a Körösvölgyi Kerékpárút, amely Békéssszentandrástól egészen Kondoros túlsó határáig tart.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu) Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Kiváló szarvasi kezdés a szegedi vébén: Dombvári úton a döntőbe, Kós már bent

Sport

Együtt többet lehet tenni, mint egyenként

Szarvas

A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

A Deer Wood-osok nyerték az ünnepi strandröplabda vándorkupát

Sport

Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva) Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva)

Anya és lánya aratták le a babérokat a furugyi főzőversenyen

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect