Connect with us

Békésszentandrás

Közmeghallgatás Szentandráson, egyetlen felszólalóval

Petrás Ernő

Jelentősnek aligha nevezhetnénk azt az érdeklődést, melyet a január 30-ra meghirdetett közmeghallgatás iránt tanúsított a helyi lakosság. A közönség számára készített széksorokban mindössze hárman foglaltak helyet. Vélhetően a televízión keresztül ennél jóval többen követték nyomon az eseményeket.

A téma a település 2014. évi költségvetése volt. Dr. Olasz Imréné dr., Békésszentandrás jegyzője és Sinka Imre polgármester röviden tájékoztatták a jelenlévőket az önkormányzat idei bevételeinek és kiadásainak várható alakulásáról. Elhangzott: a pontos számok még nem ismertek, lévén csak első fordulós tárgyalásról van szó. A jelenlegi számítások szerint 61 milliós hiány mutatkozik, ezért arra kérik az intézmények vezetőit, hogy a gazdasági bizottság tagjaival közösen próbálják megtalálni azokat a pontokat, ahol még további megtakarításokat lehet elérni.

A költségvetéssel kapcsolatban nem volt lakossági hozzászólás. A jelenlévők közül egyedül Petrás Ernő (aki korábban önkormányzati képviselő is volt) tett fel néhány kérdést. Érdeklődött, hogy a Siratói üdülősoron mikor valósul meg az útjavítás. Válaszában Sinka Imre elmondta: a munkákat elkezdték, de a fagy és a havazás miatt abba kellett hagyni, ha lehetőség nyílik rá, folytatják. Petrás Ernő a piaccal kapcsolatban kérte, hogy legalább az egyik asztalsor legyen fedett, s kifogásolta a kihelyezett csúnya oszlopokat (karókat). A polgármester megfontolásra érdemesnek ítélte a fedett elárusítósorra vonatkozó javaslatot. Az oszlopokkal kapcsolatban elmondta: azokat később eltávolítják onnan, most csak azért tették ki, hogy amíg elkészül a virágoskert, addig se hajtsanak be oda gépkocsival az árusok.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Hunyadi: Nagyon gyenge kezdés után ezüst a megyei bajnokságban

Békésszentandrás

Soha ennyi versenyző a Simon Fialán

Békésszentandrás

Ingyenes képzéssel segíti a helyi turizmus szereplőit a Körös-menti TDM

Szarvas

A közbiztonság, környezetvédelem terén jól vizsgázott Békésszentandrás, a káresetek száma némi emelkedést mutat

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect