in , , , ,

Észbontó ez a vetélkedő!

Tudósok - Détár Kende, Kriska Vivien, Mali Zeesan - Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

Ezzel a címmel hirdetett vetélkedőt a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium 2013 őszén, és egy többfordulós internetes versenyre hívta a környék általános iskolásait. A fődíj nagyon csábító volt, egy 3 napos erdélyi út iskolánk 9. osztályos tanulóival a dévai testvériskolánkba, a Téglás Gábor Iskolaközpontba. Az utat a Rákóczi Szövetség támogatja.

A felhívásunkra 27 lelkes három fős csapat jelentkezett a Benka, a Szlovák, a békésszentandrási, a csabacsűdi és a nagyszénási általános iskolákból A feladatok változatosak voltak, nemcsak a tárgyi tudásukról, hanem kreativitásukról is számot kellett adni a versenyzőknek.

Elérkezett a várva várt nap, az eredményhirdetés napja. Csütörtökön 3 órára hívtuk be iskolánkba a legjobban teljesítő 7 csapatot. Az érkező diákokat kis kiállítás várta a pályamunkáikból. Mindenki nagy izgalommal kereste a saját plakátját.

Az ünnepélyes délutánt iskolánk tanulóinak rövid műsora nyitotta meg. Varró Dániel egyik verséből megtudhattuk, milyen jó is emailezni Rába István előadásában. Majd iskolánk gitárosai szórakoztatta bennünket játékukkal. Ezt követően Molnár Dániel Karinthy egyik művéből olvasott fel. A hangulat és az izgalom akkor hágott a tetőfokára, amikor Kituljak Eszter tanárnő bemutatta a győztes csapat erdélyi kirándulásának útvonalát színes képek kíséretében. Mindenki szeretett volna ide eljutni, de csak egy csapatnak adatott meg ez a lehetőség.

Kitajkáné Szánta Mária igazgató asszony ismertette az eredményeket. Mindenki szurkolt, bárcsak az ő csapatneve hangozna fel utoljára! A legnagyobb öröm a Tudósok csapatát érte a szlovák általános iskolából, ők utazhatnak iskolánk 9. osztályosaival március 15-17-ig Erdélybe.

Minden csapat jutalomban részesült, volt, aki könyvet, volt, aki társasjátékot, volt, aki mappát kapott ajándékba.

Reméljük, hogy iskolánk felhívása tetszett az általános iskolásoknak, és jövőre ismét bekapcsolódnak Észbontó versenyünkbe ☺

A díjazott csapatok:

I. Tudósok (Détár Kende, Kriska Vivien, Mali Zeesan – Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

II. Kovács-Dorogi-Kanti (Kovács Emese, Dorogi Mónika, Kanti Anna – Hunyadi János Katolikus Általános Iskola)

III. Nevetkék (Hipszki Flóra, Kugyela Gabriella, Jónás Kinga – Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

IV. Tripla S (Somogyi Róbert, Springel Dávid, Szklenár Péter – Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

V. Pandák (Hamza Renáta, Dombi Bettina, Ábrahám Rella – Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola)

VI. Best of the world (Pribelszki Zsófi, Prasz Zóra,Kisuczki Kinga – Szlovák Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

VI. TrefÁszok (Bandzsal Olívia, Pikács Jázmin, Rétes Klaudia – Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola)

Minden részt vevő tanulónak gratulálunk!

Mészáros Tünde

Piac: a függönyt felrakták, de a huzat megmaradt

Hétvégi kézilabda bűvölet