Connect with us

Hírek

Mackók költöztek a könyvtárba

Mostantól Mackóvárnak hívják a városi könyvtár gyermekkönyvtárát. Egy magánszemély ugyanis kétszáz játék mackót adományozott az intézménynek.

A hétfői névadó ünnepségen először Baginé Tóth Erika, a könyvtár vezetője köszöntötte a szép számban megjelent óvodásokat és kisiskolásokat. Mint mondta, örül annak, hogy az óvodákkal és az iskolákkal az utóbbi években egyre szorosabb a kapcsolatuk, rendszeresen járnak ide könyvtárhasználati órákra és különböző rendezvényekre.

A Gál Ferenc Gyakorló Általános Iskola két ötödikes diákja, Tóth Eszter és Pusztai Botond egy-egy vers előadásával színesítette a programot. Aztán a gyerekek máris birtokba vehették a polcokon sorakozó játékbirodalmat. A mackók láthatóan jól megfértek egy helyiségben a könyvekkel.

A kétszáz játékmacit Paluska Katalin adományozta a könyvtárnak. Mint mondta, ez a kollekció több évtizedes gyűjtés eredménye. A mackók kényelmes lakhelyeit, azaz a díszleteket Urbancsokné Pljesovszky Ildikó készítette.

A névadó ünnepséghez kapcsolódóan a könyvtár rajz- és verspályázatot írt ki a gyermekek számára. A téma természetesen nem más, mint a mackó.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Kárpát-medencei Pedagógiai Konferencia és Módszertani Napok

Oktatás

Nincs nagyobb öröm

Oktatás

Dr. Lipcsei Imre dékán Dr. Lipcsei Imre dékán

Konferenciával vette kezdetét a lengyel-magyar kapcsolatot erősítő programsorozat

Hírek

Besenczy Zoltánné Besenczy Zoltánné

Minél inkább változik, annál inkább ugyanaz marad

Hírek

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect