Connect with us

Hírek

Mackók költöztek a könyvtárba

Mostantól Mackóvárnak hívják a városi könyvtár gyermekkönyvtárát. Egy magánszemély ugyanis kétszáz játék mackót adományozott az intézménynek.

A hétfői névadó ünnepségen először Baginé Tóth Erika, a könyvtár vezetője köszöntötte a szép számban megjelent óvodásokat és kisiskolásokat. Mint mondta, örül annak, hogy az óvodákkal és az iskolákkal az utóbbi években egyre szorosabb a kapcsolatuk, rendszeresen járnak ide könyvtárhasználati órákra és különböző rendezvényekre.

A Gál Ferenc Gyakorló Általános Iskola két ötödikes diákja, Tóth Eszter és Pusztai Botond egy-egy vers előadásával színesítette a programot. Aztán a gyerekek máris birtokba vehették a polcokon sorakozó játékbirodalmat. A mackók láthatóan jól megfértek egy helyiségben a könyvekkel.

A kétszáz játékmacit Paluska Katalin adományozta a könyvtárnak. Mint mondta, ez a kollekció több évtizedes gyűjtés eredménye. A mackók kényelmes lakhelyeit, azaz a díszleteket Urbancsokné Pljesovszky Ildikó készítette.

A névadó ünnepséghez kapcsolódóan a könyvtár rajz- és verspályázatot írt ki a gyermekek számára. A téma természetesen nem más, mint a mackó.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Lipcsei Imre dékán Dr. Lipcsei Imre dékán

Konferenciával vette kezdetét a lengyel-magyar kapcsolatot erősítő programsorozat

Hírek

Besenczy Zoltánné Besenczy Zoltánné

Minél inkább változik, annál inkább ugyanaz marad

Hírek

Dr. Lipcsei Imre dékán (b), dr. Polyák Zsolt (b2), dr. Kozma Gábor rektor (b3), dr. Kiss-Rigó László (b4), Dakos József (b5) Dr. Lipcsei Imre dékán (b), dr. Polyák Zsolt (b2), dr. Kozma Gábor rektor (b3), dr. Kiss-Rigó László (b4), Dakos József (b5)

Négyoldalú együttműködési megállapodás a Gál Ferenc Főiskolával

Hírek

Dr. Lipcsei Imre Dr. Lipcsei Imre

Határon túli hallgatókkal emlékeztek a magyar tudomány ünnepére

Hírek

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect