Connect with us

Hírek

Öt éve lendületben

Springel Mihályné Zita tanítványaival így köszönte meg a hálás közönség tapsviharát

Az idei évben rendhagyó időpontban és új helyszínen mutatkoztak be a szülőknek, ismerősöknek és az érdeklődőknek a szarvasi Lendület Sport- és Szabadidő Club aerobikosai. Springel Mihályné Zita tanítványai január 31-én a Cervinus Teátrumban adtak ízelítőt az elmúlt egy év folyamán elsajátított ismeretekből.

Túl azon, hogy kinőtték a Gál Ferenc Főiskola tornatermét, a változás okát az szolgáltatta, hogy a decemberi zsúfolt ünnepi programok nem tették lehetővé a bemutatkozást, ráadásul a januári időpont azért is jól jött, mert az egyesület ebben az évben ünnepli megalakulásának 5. évfordulóját!

Az egy és negyedórás műsor során 20 gyakorlatnak tapsolhatott a nézőtér székeit csaknem teljesen benépesítő publikum. Természetesen az egyesület kötelékeihez tartozó félszáz aerobikos apraja-nagyja bemutatta tudását, az óvodásoktól kezdve, egészen a felnőtt korosztályig. A program első fele a tavalyi versenygyakorlatokról szólt, majd az alakulóban lévő idei koreográfiákba is betekintést engedtek a lendületes lányok, amelyek csiszolására közel két hónap áll még a rendelkezésükre.

A laikusoknak bizony fel sem tűnik, hogy a fiataloknak a versenytársakhoz mérten elenyésző, heti 4 és fél órás edzésmunkával kell helytállniuk az országos megmérettetéseken. A csekély idő ellenére edző, vezető és szülő egyaránt büszke lehet arra, hogy megállják helyüket a lányok az aerobik világában is. A legjelentősebb tavalyi siker Uhljar Luca nevéhez fűződik, aki többéves kihagyás után, a diákolimpia országos döntőjében második helyen végzett. A „leglendületesebb” versenyzőkhöz hasonlóan nagy tapsot kaptak a közönségtől a klub óvodásai is, akik csupán két hónapja ismerkedtek meg a sportág alapjaival. A színpompás műsor zárását ezúttal is az a gyakorlat jelentette, amelyet a nyári mozgásos táborban készítettek el, és amiben az egyesület apraja-nagyja szerephez jutott.

Búcsúzóul még egy képösszeállítást is levetítettek az elmúlt öt év legemlékezetesebb pillanataiból, hogy azután immár ténylegesen is csak a rájuk váró idei feladatokra összpontosíthassanak.

B. M.

Kiemelt

Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán) Gruner Benedek (Fotó: Babák Zoltán)

Mozgalmas hétvégéje volt a szarvasi teniszezőknek

Hírek

Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM) Fotó: Ignácz Bence (A-TEAM)

Színes sokszínű nyár! avagy Kövesd a szarvast…

Hírek

Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán) Furár Róbert (Fotó: Babák Zoltán)

Furár mesterhármasa is kevés volt a pontmentéshez

Hírek

Szemenyei Csaba és Teremi Samu Szemenyei Csaba és Teremi Samu

Teremi Samu első helyezett lett a megyei számtech versenyen

Hírek

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect