Connect with us

Békésszentandrás

Testületi ülés: a képzési gondok és a hideg könyvtár és terítékre került

Jelentős gondok vannak a téli közfoglalkoztatás keretében zajló képzési programokkal – egyebek mellett erről is szó esett a békésszentandrási képviselő-testület január 30-i ülésén. Sinka Imre polgármester elmondta: maga az elgondolás szép, de a kivitelezés katasztrófális. Az oktatáshoz ugyanis sem tankönyvek, sem megfelelő gyakorlati eszközök nem állnak rendelkezésre.

A testület ülésén első fordulóban tárgyalták az önkormányzat 2014. évi költségvetését. Mivel a rendelet-tervezet 61 milliós hiánnyal számol, ezért a gazdasági bizottság és az intézmények vezetői feladatul kapták, hogy faragják le a költségeket. A cél a hiány nélküli költségvetés összeállítása.

Szó esett az idei fejlesztési tervekről és a 2014. évi rendezvénynaptárról is. Idén több új rendezvény lesz a településen, például a tavaszi kuruc napok. Döntött a testület arról, hogy az önkormányzati tulajdonú szolgálati lakások bérleti díját a korábbi évekhez hasonlóan idén is az infláció mértékének megfelelő mértékben emelik.

Terítékre kerültek a könyvtár fűtési gondjai, az épületben ugyanis reggelente csupán mintegy 16 fok van, s később is nehéz felfűteni. Ez a probléma azóta jelentkezik, mióta fával fűtenek. A szakemberek megállapítása szerint az épület szigetelése és nyílászárói nagyon rosszak, ezért hűl le annyira éjszakánként. Amíg gázfűtés volt, ez a probléma nem jelentkezett, igaz a fűtésszámla óriási volt. A probléma orvoslásához először a folyamatos éjjel-nappali fűtéssel próbálkoznak (fával), s amennyiben ez nem válik be, akkor éjszakára bekapcsolják majd a gázt.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Szezonzáró pergetőverseny Szentandráson

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körösön úszó adventi koszorút kapott Szentandrás

Békésszentandrás

Teltházas nézőtérrel mutatták meg a Mennyei oltalom című musicalt

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Közterület-felügyelőről, a START közmunkaprogramról és ünnepi díszkivilágításról is döntöttek Szentandráson

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect