Connect with us

Hírek

Történetük talán legsikeresebb évét zárták a szarvasi kajakosok

Kuli István, Dombóvári Bence és Homonnai Luca

Dobruczky Zsolt elnök a szarvasi kajaktörténelem talán legsikeresebb évének összefoglalásával nyithatta a kajak-kenu klub ilyenkor szokásos évzáróját. A 78 egyesületből – az elmúlt évihez képest hármat javítva- a 18. helyre jöttek fel az országos ranglistán a szarvasiak. A sportsikerek mellé a fejlesztések is jól sikerültek. A tavalyi kormányzati támogatásból egy csomó kajakot és lapátot sikerült vásárolniuk. Lemondtak egy kisebb összegről, cserébe tízszerannyiból újítják fel 2014-ben a telep szociális építményeit. Jő befektetés volt.

A szarvasi kajakosok összejövetelét évről-évre megtisztelik a sportág topvezetőik. Az idén is eljött dr. Ábrahám Attila, a MKKSZ főtitkára, emellett olimpiai bajnok és ötszörös világbajnok kajakos, Csabai Edvin MKKSZ szakmai vezető, 17x-s maraton világbajnok kenus, valamint Schmidt Gábor, a MKKSZ alelnöke. Inspirációként Csabai Edvin mondta el, hogy is lesz valakiből tizenhétszeres világbajnok, majd Dombvári Bence, hogy milyen volt Szegeden a világbajnoki dobogó harmadik fokán állni. Bár ő már nem szarvasi színekben versenyez, azért mindig szarvasi marad. Mellette az egyesület legeredményesebb versenyzői Homonnai Luca és Kuli István voltak. Hármukat serleggel jutalmazta a város önkormányzata, amit Babák Mihály polgármester, Giricz Katalin, a sportbizottság elnöke és Dankó Béla országgyűlési képviselő adott át a sportolóknak. Rajtuk kívül eredményeik elismeréseként tárgyjutalmat vehetett át Mikó Dániel, Kós Benedek, Somogyi Norbert, Nyerges Áron, Opavszki Márk, Szlovák Balázs, Bontovics Petra, Lehoczki Renáta, Grivalszki Tamás, Pekár Tibor, Rohony Noémi, Szrnka Tímea, Szín Réka, Nagy Katalin, Czinkóczky Dzsenifer, Tusjak Enikő, Bogár Gábor, Konstantinovics Máté, Szilágyi Soma, Czerjak Ádám, Molnár Előd, Brachna Balázs, Pekár Tibor, Szlovák Balázs, Opauszki Márk, Sztankovics Tamás, Konstantinovics Máté, Szilágyi Soma, Molnár Ábel, Nagy Katalin, Szín Réka, Pecznik Réka, Holló Krisztián és Molnár Előd.

Dobruczky Zsolt megköszönte a sikerek két kovácsának, Bátor Györgynek, Doxinak és Nyerges Attilának munkájukat, majd megpróbálta a feleségének is megköszönni a türelmet. Ebben polgármesterünk önkéntesként segített neki. Nemes egyszerűséggel kivette az elnök kezéből a virágot és átadta Dobruczky Zsoltnénak, Gyöngyinek. Végül, de nem utolsó sorban megköszönték Kohut Pálnak és ifj. Kohut Pálnak, Kojaknak, hogy közel húsz évig gondos gazdáik voltak a telepnek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu) Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Kiváló szarvasi kezdés a szegedi vébén: Dombvári úton a döntőbe, Kós már bent

Sport

Együtt többet lehet tenni, mint egyenként

Szarvas

A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

A Deer Wood-osok nyerték az ünnepi strandröplabda vándorkupát

Sport

Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva) Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva)

Anya és lánya aratták le a babérokat a furugyi főzőversenyen

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect