Connect with us

Békésszentandrás

Farsangoztak Szentandrás barátai

2013-ban tisztújítás és alapszabály-módosítás történt a Békésszentandrás Baráti Körben, ami szombaton tartotta szokásos farsangi bálját. Leköszönt Szécsi Mátyás, a baráti kör korábbi elnöke, akinek Szitó Imre vette át e helyét. Az új elnök tájékoztatta a vendégeket arról, hogy a Békésszentandrás múltját, elsősorban építészetén keresztül bemutató kiadvány, aminek költségeihez a bál bevételéből is hozzájárulnak, kicsit csúszik. A szerkesztők és a kiadó átgondolják a könyv koncepcióját, és remélik, hogy a módosítás mentén 2014-ben kikerülhet a nyomdából.

Az est díszvendége Gazsó L. Ferenc, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) korábbi tartalom-előállításért felelős vezérigazgató-helyettese, az MTI új vezérigazgatója volt.

–Őrizzétek meg a nagyközség mindazon tradícióit, amik Békésszentandrást kiemelik a többi település közül– mondta az apai ágon szentandrási Gazsó L. Ferenc, miközben megköszönte a megtiszteltetést.

A vacsora érkezte előtt Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket, aki gyors számvetést végzett a településre érkezett fejlesztési célú pénzekről, és emlékeztetett arra, hogy Békésszentandrás – a csecsemőktől a nyugdíjasokig a teljes lakosság – egy főre jutó 114 ezres adósságától a Kormány konszolidációjának köszönhetően megszabadulva került ismét stabil anyagi helyzetbe.

Kiemelt

Vizsgabálon mutatták be tudásukat a szentandrási táncosok

Békésszentandrás

Ősszel átadásra kerül az M44-es út Kondoros-Tiszakürt közötti szakasza

Békésszentandrás

Repa Mihály (fehér) és Dernovics Tamás (kék) küzdelme (Fotó: Babák Zoltán) Repa Mihály (fehér) és Dernovics Tamás (kék) küzdelme (Fotó: Babák Zoltán)

Nyílt sisakos, fordulatos mérkőzésen nyert a Hunyadi

Békésszentandrás

Madarak és fák napja a szentandrási iskolában

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect