in ,

Farsangoztak Szentandrás barátai

2013-ban tisztújítás és alapszabály-módosítás történt a Békésszentandrás Baráti Körben, ami szombaton tartotta szokásos farsangi bálját. Leköszönt Szécsi Mátyás, a baráti kör korábbi elnöke, akinek Szitó Imre vette át e helyét. Az új elnök tájékoztatta a vendégeket arról, hogy a Békésszentandrás múltját, elsősorban építészetén keresztül bemutató kiadvány, aminek költségeihez a bál bevételéből is hozzájárulnak, kicsit csúszik. A szerkesztők és a kiadó átgondolják a könyv koncepcióját, és remélik, hogy a módosítás mentén 2014-ben kikerülhet a nyomdából.

Az est díszvendége Gazsó L. Ferenc, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) korábbi tartalom-előállításért felelős vezérigazgató-helyettese, az MTI új vezérigazgatója volt.

–Őrizzétek meg a nagyközség mindazon tradícióit, amik Békésszentandrást kiemelik a többi település közül– mondta az apai ágon szentandrási Gazsó L. Ferenc, miközben megköszönte a megtiszteltetést.

A vacsora érkezte előtt Dankó Béla országgyűlési képviselő köszöntötte a vendégeket, aki gyors számvetést végzett a településre érkezett fejlesztési célú pénzekről, és emlékeztetett arra, hogy Békésszentandrás – a csecsemőktől a nyugdíjasokig a teljes lakosság – egy főre jutó 114 ezres adósságától a Kormány konszolidációjának köszönhetően megszabadulva került ismét stabil anyagi helyzetbe.

CÉGMUSTRA: A Szarvas Coop Zrt. nehéz terepen is állja a versenyt

A nemzeti park sikere: térségünkből került ki az ország legjobb „Ifjú kócsagőre”