Connect with us

Közérdekű közlemények

Áfacsökkentéssel a gyermekvállalásért!

A ma délutáni, a Jobbik békéscsabai irodájában megtartott sajtótájékoztatón Samu Tamás Gergő a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje által elmondottak összefoglalása:

Az áfa 27%-os értéke Európában példa nélküli, ilyen magas kulccsal sehol nem találkozunk.

Három fő területen csökkentené minimálisra az általános csökkentésen kívül a Jobbik az áfát: a tűzifa, az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez szükséges cikkek esetében. Tűzifa: Azok a háztartások, amelyek fával fűtenek, kimaradtak a rezsicsökkentésből, ez igazságtalan, így számukra is segítséget kell adni, hogy a fűtési költségeiket mérsékelni tudják.

Az alapvető élelmiszerek áfája: az elmúlt időszakban rendkívüli mértékben emelkedtek az alapvető élelmiszerek árai, ezzel párhuzamosan azonban a fizetések nem emelkedtek, valódi munkahelyteremtés nem történt. Mindezek miatt az emberek megélhetése egyre nehezebbé vált, egyre több család számára jelent nehézséget az élelmiszerek megvásárlása is, így ez az intézkedés segíti őket abban, hogy egészségben nevelhessék gyermekeiket.

A gyermekneveléshez szükséges cikkek: hazánk legnagyobb problémája a születésszám évtizedek óta tartó csökkenése, amelynek egyik oka a kiszámíthatatlan jövőkép és az egyre fokozódó elszegényedés. Éppen ezért nemcsak kisgyermekkorban kell segíteni a családokat, hanem a gyermeknevelés során végig, így a ruhák, tanszerek és egyéb cikkek áfáját csökkenteni kell, ami kiszámíthatóságot és akár egy évtizeden át tartó segítséget nyújt a családoknak.

Gajdos Attila

Sajtófőnök

Kiemelt

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Meggyújtották a második gyertyát is Csabacsűdön

Csabacsűd

12 egyesület 200 úszója érkezett az őszi versenyre

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Körösön úszó adventi koszorút kapott Szentandrás

Békésszentandrás

Személyi sérüléssel járó balesetek Csabacsűdön és Szarvas külterületén

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect