in , , , ,

Eredményekben gazdag évet zárt a turisztikai egyesület

Mihály Mariann

Szabó Róbert elnöki beszámolójával kezdődött hétfőn a Körös-menti Turisztikai Egyesület éves közgyűlése. Igazán sikeresnek mondható a nemrégiben alakított egyesület, ami csökkenő idegenforgalmi adómérték mellett is növelni tudta a bevételeit, a taglétszámát pedig megduplázta. A törvény szerint járó IFA-részen kívül a tagdíjak, hirdetési díjak és imázskiadványokban való megjelenésekért szedett díjak képezik a bevételek alapját. Szarvason az IFA-bevétel egyharmaddal nőtt, a vendégéjszakák még ennél is nagyobbal, 44%-kal. Békésszentandráson még látványosabb a növekedés. Ott a vendégéjszakákat duplázták, az adóbevételek pedig másfélszeresére növekedtek!

Mihály Mariann, az egyesület titkára a megvalósult turisztikai beruházásokról szólt. Ezek közül a leglátványosabb Birdie, a turistabusz volt, de vásároltak bérbeadható kerékpárokat, bérelhető faházakat, óriástáblákat állítottak a városkapuknál, ill. Békésszentandráson és Kondoroson, a képviselt turisztikai terület határainál, valamint megújult a honlapjuk is.

A közgyűlésen felszólalt Babák Mihály, Szarvas polgármestere is, aki kijelentette, vonzóvá kell tenni a várost, enélkül tehetne akármit az egyesület. Ha kész lesz, szép lesz. Most túrni kell. Aki tud pályázati pénzeket hozni, az most tegye, mondta Babák Mihály, aki nem tud most pénzeket hozni, az lehet, hogy újabb 30 évre lemarad. A turizmussal foglalkozók nevében Szabó Róbert örömét fejezte ki, hogy megújul a város. Annak ellenére, hogy sokan szapulják, a turizmusban érdekelt vállalkozók egyetértenek abban, hogy nagy szükség van rá. Példaként a hasonló nyugat-európai kisvárosokat, akik ezt már megtették 20-30 éve, és azóta élvezik az előnyeit.

A közgyűlésre eljött Molnár József, a frissen belépő Csabacsűd polgármestere. Örömét fejezte ki, hogy felvételt nyertek az egyesületbe, de sajnálattal vallotta be, hogy a községben alig-alig van turizmus. Most szeretnének ezen változtatni, amihez az egyik első lépés, hogy jelentkeztek az egyesület tagjának.

Vélemény, hozzászólás?

Lopás a piacon

Áfacsökkentéssel a gyermekvállalásért!