Connect with us

Hírek

Indiai folk és rock and roll a múzeumban

A Fügedi-Mótyán Duó

A Fügedi-Mótyán Duó adott koncertet szombaton a Tessedik Sámuel Múzeum dísztermében. A szarvasi illetőségű ifjabb Mótyán Tibor még az első akkordok előtt bemutatta formációjukat. Elmondta, hogy egy éve koncerteznek együtt rendszeresen. Alapvetően improvizatív zenéjük leginkább az indiai zenei hagyományokra épül.

Szombati koncertjüket is három részre osztották. Az első blokkot közel-keleti folkként határozta meg Mótyán Tibor. Azt egy klasszikus indiai zenéből merítő összeállítás követte, végül egy olyan válogatás következett, amiben még a rock and roll is belefért.

Mótyán Tibort már többször hallhattuk Szarvason. Tablán játszik, ami egy elterjedt indiai ütőhangszer amit klasszikus, könnyű-, és vallásos zenében használnak Dél-Ázsiában és a klasszikus hindusztáni zene része. A hangszer két eltérő méretű és hangszínű dobból áll (Forrás: Wikipédia). A duó másik tagja, Fügedi László a sazok családjába tartozó héthúros hosszúnyakú lanton játszott.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fényszarvas

Szarvas

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect