Connect with us

Csabacsűd

Apácashow és bolondos lakodalom a csabacsűdi batyusbálban

Apácashow

Ha jöttök, lesztek, ha hoztok esztek! – ez volt a mottója a csabacsűdi farsangi batyus bálnak, melyet a helyi hagyományőrző népdalkör szervezett. Szombaton este az Eötvös József Művelődési Ház zsúfolásig megtelt, s a fehér asztalokra azok a szendvicsek, sütemények, üdítők kerültek, melyeket a bálozók otthonról magukkal hoztak.

Ez az este, pontosabban éjszaka a mulatságról, jókedvről és a táncról szólt. A vidámsághoz nagyban hozzájárult a vendégként meghívott csanádapácai Dohánylevél Hagyományőrző Csoport, akik több produkciót is bemutattak. Egy kiskocsmában harmonikaszó mellett mulattak a férfiak, de az asszonyok is velük nótáztak. Aztán jött az apáca-show, amelynek végén, némi sztriptíz után kiderült, hogy a fekete ruhák alatt nem csak nők, hanem férfiak is rejtőztek. Megelevenítették – persze humoros formában –, Hófehérke történetét is.

A házgazda csabacsűdi hagyományőrzők sem maradtak adósak a műsorral: egy bolondos lakodalmat vittek színre. Volt násznagy, vőlegény és menyasszony, no meg vidám násznép is. A függönyből varrt menyasszonyi ruha azonban korántsem egy szép hölgyet, hanem egy tagbaszakadt férfit rejtett, a közönség nem kis derültségére.

Major József, a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör vezetője megköszönte az önkormányzatnak, hogy a művelődési házat ingyenesen bocsájtották rendelkezésükre. A kétórás műsor után megkezdődött a hajnalig tartó táncmulatság, melyen a csabacsűdi népdalkör muzsikusai húzták a talpalávalót.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán) Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán)

Jézus a szeretet kultúráját hozta el

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Minden eddiginél korábban érkezett a segítség Csabacsűdre

Csabacsűd

Gulyás Ádám és Szűcs Damján (Fotó: Babák Zoltán) Gulyás Ádám és Szűcs Damján (Fotó: Babák Zoltán)

Sportszerű mérkőzéssel zárták a szezont a szomszédok

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Večierkán Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect