Connect with us

Hírek

Az orgonáért báloztak az evangélikusok

Méltó helyen, méltó módon tartották meg a Szarvasi Evangélikusok Első Jótékonysági bálját – nyilatkozta lapunknak Lázár Zsolt evangélikus esperes. A február 15-i rendezvény bevételét az Ótemplom 210 éves orgonájának felújítására fordítják.

A szarvasi – azaz az újtemplomi és az ótemplomi – evangélikusok báljának az Árpád Szálló díszterme adott otthon. Gyakorlatilag teltház volt, mintegy 280-an jöttek el a rendezvényre. A színvonalas műsorról a Benka Gyula Evangélikus Általános Iskola és a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium, valamint a Luther’s Roses kórus tagjai gondoskodtak.

Lázár Zsolt elmondta: az orgona felújításához mintegy 6 millió forintra lesz szükség. Eddig az adományokból, valamint a mostani bál bevételéből összesen 1,5 millió forint gyűlt össze. A hiányzó forrás megszerzéséhez pályázatot nyújt be az egyházközség.

Az evangélikusok jótékonysági báljából hagyományt szeretnének teremteni. Már meg is van a jövő évi bál dátuma: 2015. február 14.

A fotókat Bakula János készítette.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Éppen megúsztuk klímalázadás nélkül a Mikulás látogatását

Szarvas

Tea time – Hálaadás Napja a Benkában

Oktatás

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect