Connect with us

Békésszentandrás

Testközelből megismerni a harcostársakat

Rejtő József és Gőgös Zoltán

Testközelből megismerni a képviselőjelöltet volt a célja Gőgös Zoltán szocialista honatyának, mikor Rejtő Józsefet, az MSZP vezette baloldali összefogás Békés megyei 2. számú, közép-békési választókörzetének képviselő-jelöltjét meglátogatta munkahelyén. A vendéglátó is fontosnak tartja, hogy a jelöltek megmutassák a választóknak, hol és mit dolgoznak, miből élnek, nem a megélhetés reménye viszi a politikusi pályára, ezért szívesen vette a tájékozódó látogatást.

A találkozóra a Rózsási Kft. szarvasmarha-telepén került sor, ahol Rejtő József bemutatta a szarvasmarha-telepet, amit további három társával tulajdonol immár húsz éve. 1971-ben végzett a szarvasi főiskolán, azóta mezőgazdasággal foglalkozik. Először a Dózsában, majd mióta a telepet megvásárolták –hitelből, 36%-os kamat mellett– a Rózsási Kft.-ben. Jelenleg 400 tejelő tehenük van, plusz a szaporulat, árulta el Rejtő József. Munkájukat igyekeznek minél magasabb szinten végezni, amiben a gazdasági környezet ritkán nyújtott támogatást, de mostanában mintha a tejtermelőknek kicsit a kezükre játszana a sors. Reméli, kitart ez a lendület még egy darabig, és át tudják lépni a napi tízezer literes lélektani határt.

Szólt a két hete szerdán a Körös tévében elhangzott betelefonáló vádjaival kapcsolatban is. Egyrészt a minimálbér törvényes, de ennyiért ezt munkát ma már senki sem vállalja, mondta Rejtő József. Azért a bérkifizetési jegyzéket a tévé rendelkezésére bocsátotta, hogy mindenki megbizonyosodhasson arról, hogy a betelefonáló vádjai nem igazak.

A találkozón részt vett Földesi Zoltán, Rejtő József kampányfőnöke is. A látogatás végén a megbeszéléshez csatlakozott két gyomaendrődi gazdálkodó is, akik a földbérleti szerződések újrapályáztatásánál állataikkal maradtak föld nélkül. Velük a kilátástalan helyzet orvoslásáról folytattak egyeztetést.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fényszarvas

Szarvas

Teltházas nézőtérrel mutatták meg a Mennyei oltalom című musicalt

Békésszentandrás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect