Connect with us

Subscribe

Hírek

Párra vár a magányos hattyú

A legnagyobb internetes közösségi portálon az elmúlt napokban körbejárt a hír, miszerint elpusztult az egyik hattyú abból a kettőből, melyeket tavaly hozatott a Körös-holtágra a szarvasi önkormányzat. Király Andrástól, a Szarvasi Komép Városgazdálkodási Kft. közüzemi ágazatvezetőjétől megtudtuk, hogy a hír nem új keletű, az egyik bütykös hattyú tetemét ugyanis még tavaly november 1-jén megtalálták. Azt, hogy mitől pusztult el, nem sikerült kideríteni. Ugyanígy azt sem lehet tudni, hogy a hím, vagy a nőivarú madár pusztult-e el, mivel a hattyúk külsőre annyira hasonlítanak, hogy ezt csak szakember tudná megállapítani.

A pár nélkül maradt hattyú tehát mostanában egyedül szeli a Körös-holtágat, s nem csak „főhadiszállásán”, az ifjúsági tábor környékén, hanem a holtág teljes hosszában, még Furugy térségében is gyakran találkoznak vele. A tábornál azonban minden nap megjelenik, hogy elfogyassza a számára felszolgált élelmet. Etetéséről a Szarvasi Gyermekélelmezési Nonprofit Kft. gondoskodik. (Tévedés ne essék, nem ételmaradékokat, hanem kukoricadarát és más madáreleséget kap).

Akkor sem lesz gond, ha a Körös-holtág vize befagy (bár erre kevés esély van mostanában), ekkor az ifjúsági tábor területén kialakított kifutóban és kennelben hosszabb ideig is állomásozhat.

Remény van arra is, hogy a bütykös hattyú nem sokáig marad pár nélkül. Petneházi Andrea polgármesteri tanácsadótól megtudtuk, hogy a hivatal mindenképpen szeretne egy újabb madarat vásárolni.

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva)

Hodálik: A városnak fontos a Vasipari

Gazdaság

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!