Connect with us

Békésszentandrás

Aláírásunkkal támogathatjuk az akác megmaradását

Tessedik akácfájs

Nekünk, akik Tessedik városában élünk, szinte kötelességünk, hogy aláírásunkkal támogassuk az akác megmentése érdekében indított kezdeményezést – véli Demeter Péter, a Tessedik Sámuel Kertbarát Kör szakmai vezetője. Ha legalább százezer aláírás összejön, Magyarország lényegesen jobb pozícióba kerülhet az erdészeti stratégiával kapcsolatos uniós tárgyalásokon.

Amint azt korábban megírtuk, az EU-ban olyan jogszabálytervezetek láttak napvilágot, melyeknek célja, hogy betiltsák az akácot, mint nem őshonos növényt. Ez a magyar méztermelőket nagyon nehéz helyzetbe hozná.

A januárban létrehozott, szakmai és érdekvédelmi szervezeteket, tudományos műhelyeket tömörítő akác-koalíció tagjai február 7-én a Szent István Egyetem gödöllői központjában aláírták az akác és az akácméz hungarikummá nyilvánítását kezdeményező dokumentumot. Ehhez bárki csatlakozhat, aki szeretne tenni az akác megmaradása érdekében. A cél az, hogy legalább 100 ezer elektronikus aláírás összegyűljön. Ha ezt le tudják tenni az Európai Unió asztalára, akkor lényegesen jobb tárgyalási pozícióba kerülhetnek.

A kezdeményezéshez az alábbi linken lehet csatlakozni:

http://www.peticiok.com/akac_hungarikum

Eddig már több mint 40 ezer aláírás gyűlt össze.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fényszarvas

Szarvas

Teltházas nézőtérrel mutatták meg a Mennyei oltalom című musicalt

Békésszentandrás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Roma családi nap: Apró lépésekkel a szemléletváltás felé

Szarvas

Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán) Zima Dániel, háttérben Furár Róbert, valamint Böde Krisztián (zöldben) (Fotó: Babák Zoltán)

Megerősített gárdával léptek pályára futsalosaink

Sport

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect