Connect with us

Hírek

Fektetik a termálvezetékeket, elkészült a szennyvíztisztító

A termálprojekt és a szennyvízberuházás volt a fő téma azon a sajtótájékoztatón, melyet február 21-én tartottak a szarvasi városházán. Az aktuális tudnivalókat Babák Mihály polgármester, Hodálik Pál alpolgármester és Balatoni Tamás, a termálberuházás projektmenedzsere ismertette.

Amint azt bizonyára már sokan észrevették, a Fő téren megkezdődött a termálvezeték építése, a csövek egy része a földbe került. Itt a munkálatok március 16-ig befejeződnek. Utána a Kossuth téren, a Kossuth utcán, majd a Bolza Pál sétányon fektetik le a csöveket.

Balatoni Tamás elmondta: a városközpont rehabilitációjával érintett területeken a vezetéképítés április 27-ig befejeződik. Babák Mihály polgármester a munkatempó növelését sürgette. Szólt arról is, hogy a termálvezetékre a támogatói szerződés szerint a mostani beruházás keretében csak az állami és önkormányzati intézményeket köthetik rá. Ugyanakkor önkormányzati költségen minden olyan ingatlan előtt kiépítik a későbbi bevezetést lehetővé tevő lecsatlakozó csonkot, ahol ezt a tulajdonosok igénylik. Éppen ezért a vezeték nyomvonalán fekvő valamennyi ingatlan tulajdonosát megkeresik, hogy nyilatkozzanak arról, rá kívánnak-e később (ez csak 5 év múlva lehetséges) csatlakozni a vezetékre. A témáról március 6-án lakossági fórumot tartanak, ott mindenki elmondhatja a véleményét.

A sajtótájékoztató másik témája a szennyvízberuházás volt. Elhangzott: a szennyvíztelep építési munkálatai befejeződtek, megkezdődött a próbaüzem, a hivatalos átadás február 27-én lesz, erre Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési minisztert is Szarvasra várják. Ugyanezen a napon délután a lakosságnak is lehetősége nyílik arra, hogy szakmai vezető segítségével megtekintse a telepet.

A beruházás keretében csaknem 7 kilométernyi új vezeték is épült a városban, így 226 ingatlantulajdonosnak nyílt lehetősége a csatlakozásra. Ők hamarosan levélben kapnak tájékoztatást a bekötési feltételekről.

Babák Mihály a beruházás kapcsán hangsúlyozta: egy olyan fejlesztés végére teszünk pontot, amely hosszú távra biztonságosan megoldja a szennyvízkérdést a városban.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu) Dombvári Bence (Fotó: kajakkenusport.hu)

Kiváló szarvasi kezdés a szegedi vébén: Dombvári úton a döntőbe, Kós már bent

Sport

Együtt többet lehet tenni, mint egyenként

Szarvas

A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képen a harmadik helyért folyó mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

A Deer Wood-osok nyerték az ünnepi strandröplabda vándorkupát

Sport

Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva) Klam Edit és lánya (Fotó: Hegedűs Éva)

Anya és lánya aratták le a babérokat a furugyi főzőversenyen

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect