Connect with us

Hírek

Gajdos Attila: a viták viszik előre a világot

Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő

Sajtótájékoztató keretében szólt a jobbik választási programjáról Samu Tamás Gergő országgyűlési képviselő, valamint a helyi ügyekről Gajdos Attila önkormányzati képviselő, a szarvasi Jobbik elnöke.

Samu Tamás Gergő megköszönte a választókörzetben élőknek, hogy ilyen gyorsan sikerült összegyűjteniük a szükséges szavazatokat, így a másik három megyei körzettel együtt a Jobbikon belül elsőként sikerült Békésben mindenhol jelöltet állítani. Ez azt jelenti, hogy nagy meglepetésre kell megyénkben készülni, mondta a Jobbik jelöltje, majd ismertette a Miskolcon bemutatott programjuk 7 nagy pontból álló gazdaságra vonatkozó részeit. Eszerint munkahelyeket teremtenének, felszámolnák a korrupciót, a multiknál dolgozóknak béremelést csikarnának ki, az áfát levinnék 5%-ra az alapvető élelmiszerek és a gyermekneveléshez kötődő termékek esetében, a devizahitelesek a felvételi árfolyamon törleszthetnének, a közmunkásokkal több termelő munkát végeztetnének, a közbeszerzéseknél a hazai szereplőket preferálnák, az egyoldalú EU-s kapcsolatok helyett keletre nyitnának, valamint kivezetnék a helyi vállalkozásokat sújtó adókat.

Gajdos Attila önkormányzati képviselő, a szarvasi Jobbik alelnöke a legutóbbi testületi ülésről számolt be. Nem volt vitáktól mentes az ülés, de a viták viszik előrébb a világot, mondta.

A szarvasi utak állapota siralmas, pláne ott, ahol a csapadékvíz elvezetés miatt folytak munkák. A testületi ülésen felvetette, hogy ha mindjárt nem aszfaltot is, de valamilyen burkolatot kapjanak az utcák, mert télen sárosak, nyáron porosak lesznek. Mellesleg megjegyezte, hogy nem feltétlenül csatornaépítéssel kellett volna kezdeni, hanem munkahelyteremtéssel. Igaz, tudja, hogy ebben nem a városon, hanem a pályázati rendszeren múlott a dolog.

Sáros út

Tegnap

Bár lekerült a Lungo Drom témája a testületin a napirendek közül, ő továbbra is úgy gondolja, hogy semmi szükség Szarvason egy cigány-szervezet megyei irodájára. Van saját kisebbségi önkormányzatuk a cigányoknak, igaz, nem működik. Az Arató Pál utcai közösségi házukat sem jó gazda módjára kezelik.

A közmunka egy szükséges rossz. Gajdos Attila úgy gondolja, hogy nem a közmunka-programra kell berendezkedni, hanem annak csak az első állomásnak kellene lenni a reálgazdaság felé. Sajnos tízből csak egy közmunkás tud a program után elhelyezkedni, vagy önfoglalkoztatóvá válni, állította Gajdos Attila általa bekért adatokra hivatkozva.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

30 éve együtt: Szarvas-Vajda – Wittlich-Cusanus

Oktatás

Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán) Majoros Flóra küzd a védelemmel (Fotó: Babák Zoltán)

Harcos győzelemmel kezdtek női kézilabdázóink

Sport

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Ezerháromszázan vágtak neki az M44-esnek szombaton

Csabacsűd

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect