Connect with us

Csabacsűd

Civil alapról, pályázatokról és traktorról is tárgyaltak a csabacsűdi képviselők

Molnár József polgármester

A civil alap pályázati feltételeiről tárgyalt a leghosszabban csütörtök délutáni ülésén a csabacsűdi képviselő-testület. Természetesen más témák is napirendre kerültek.

Még januárban született döntés arról, hogy idén 400 ezer forint összeggel létrehoznak egy alapot, melyre a társadalmi szervezetek pályázhatnak. Korábban a település kasszájából nem futotta ilyen célra. A most elfogadott feltételek szerint minden civil szervezet (összesen 13 van Csabacsűdön) legfeljebb 60 ezer forintra pályázhat. A szervezetek egy része azonban nincs bejegyezve, ők csak a bejegyzettekhez csatlakozva nyújthatnak be pályázatot. A feltételeket tartalmazó döntést eljuttatják minden civil szervezethez.

Határozott a testület arról is, hogy indulnak a „Várépítő pályázaton”, melynek keretében az óvoda teraszának beépítéséhez szeretnének cserepeket nyerni.

Kasikné Csík Zsuzsanna jegyző javaslata alapján megválasztották a szavazatszámláló bizottságokat. Sok az új tag, a korábbiak közül többen életkoruk miatt nem vállalkoztak már az egész napos feladatra.

Döntés született a Csabacsűdi Szolgáltató Kft. nonprofittá történő átalakításáról is. Erre a törvényi változások miatt volt szükség. Elfogadták a kft. üzleti tervét is, melyet Válkovszki Mihály ügyvezető dolgozott ki és ismertetett az ülésen.

Újabb összeget (több mint 287 ezer forintot) kellett elkülöníteni az önkormányzat MTZ traktorjának javítására, az eddigi 500 ezer forint ugyanis kevésnek bizonyult.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán) Dr. Kiss Imre plébános (Fotó: Babák Zoltán)

Jézus a szeretet kultúráját hozta el

Csabacsűd

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Minden eddiginél korábban érkezett a segítség Csabacsűdre

Csabacsűd

Gulyás Ádám és Szűcs Damján (Fotó: Babák Zoltán) Gulyás Ádám és Szűcs Damján (Fotó: Babák Zoltán)

Sportszerű mérkőzéssel zárták a szezont a szomszédok

Békésszentandrás

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Večierkán Csabacsűdön

Csabacsűd

Hirdetés

Archívum

2014. február
h k s c p s v
« jan   Már »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  

Kategóriák

Friss

Connect