in ,

Indulhat a Vajda leendő épületének a felújítása

Bődi János és Babák Mihály

Fontos, hogy egy nagyon nagy múltra visszatekintő iskola szép épületbe kerülhet –mondta Dankó Béla exvajdás országgyűlési képviselő azon az eseményen, amin Babák Mihály polgármester aláírta az Integrál Zrt. vezetőjével, Bődi Jánossal a kivitelezési szerződést.

Február végén döntött a testület arról, hogy az Integrál Zrt. legyen a kivitelezője a Petőfi iskola felújítási munkáinak, ahová majd a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium költözik –tájékoztatta a jelen levőket Petényiné Bencsik Anita. A munkafolyamatok három nagyobb részre bonthatók, a tantermek felújítására, a tornaterem részleges felújítására, valamint az áltetők elkészítésére és egy olajtartály kivételére. A teljes épület friss festést és mázolást kap, új tűzjelzőrendszer lesz, és új térburkolat lesz a bejárat előtt.

A kivitelezési munkákat a város nem pályázati pénzből, hanem saját erőből fedezi, aminek a fedezetét egy korábbi ingatlanügylet bevétele biztosítja, ezért menet közben is változhatnak dolgok, ha valami ésszerű változtatásra merül fel az igény –mondta Babák Mihály.

Vélemény, hozzászólás?

Pilhál György volt a Katolikus Kör vendége

Környékbeli élelmiszerüzemeket látogatott meg V. Németh Zsolt államtitkár