in , , ,

Környékbeli élelmiszerüzemeket látogatott meg V. Németh Zsolt államtitkár

V. Németh Zsolt

Három élelmiszer-ipari termelőüzemet látogatott meg kedden V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. Házigazdája a nap folyamán Dankó Béla országgyűlési képviselő volt. A napot a szentandrási Hungarofoodnál kezdték, ahol Gyekiczki János fogadta a a vendégeket. Az üzem meglátogatása után tartott sajtótájékoztatón V. Németh Zsolt elmondta, kormányváltáskor azt a célt tűzték ki, hogy a felgyorsítják a vidék fejlesztését. Ezen most tovább gyorsítanának azzal, hogy a 2014-től induló pályázatoknál egységes pályázati rendszert alakítanak ki. Nagy reményeket fűznek az élelmiszeriparhoz, ill. az alapanyagot adó állattenyésztéshez. Szeretnék, ha 2020-ra 3 millióról 6-ra nőne a sertésállomány, mondta az államtitkár, ami munkahelyeket is teremtene.

Gyekiczki János örömmel vette a szándékot, ill. a könnyítéseket, mert mint mondta, pályázati pénzek nélkül semmilyen beruházást nem tudnának eszközölni.

Dankó Béla kijelentette, hogy Békés megyében különösen fontos a mezőgazdaság, hiszen nagyon sokan élnek belőle. A három üzemben tett látogatások során kitűnő példákat fognak látni arra, hogy a magyar szellemi tőkére alapozva világszínvonalú termékeket tudunk előállítani, mondta Dankó Béla.

A nap folyamán V. Németh Zsolt ellátogatott a Gallicoopba, majd a Szarvasi Mozzarellához is, ahol a cégvezetők kalauzolása mellett megtekintette az üzemeket is.

Vélemény, hozzászólás?

Indulhat a Vajda leendő épületének a felújítása

Sindel Mihály akvarell és tűzzománc képeket hozott Szentandrásra