in , , ,

Miből finanszírozná programját a Jobbik?

Samu Tamás Gergő

Miből finanszírozná a Jobbik a programjában megjelölt feladatokat? –erről tartott sajtótájékoztatót pénteken Samu Tamás Gergő, a párt országgyűlési képviselő-jelöltje.

Mint mondta, az egyik legfontosabb forrás a korrupció visszaszorítása lehet. Egy nemzetközi felmérés szerint ugyanis hazánkban a korrupció éves szintén 400 milliárdos kárt okoz. Az offshore-cégek feltárása és megszüntetése szintén több tízmilliárdot hozhatna a konyhára. Emellett a párt kormányra kerülése esetén megszüntetné a külföldi cégeknek nyújtott vissza nem térítendő támogatásokat, s ezeket a forrásokat a hazai cégeknek adná, így sokkal több munkahely jöhetne létre.

Samu Tamás Gergő szerint a cigányintegrációra fordított évi 120 milliárd forint is kidobott pénz – nem a cél rossz, hanem a hasznosítás nem volt megfelelő. A budapesti Holocaust központra fordítandó 6 milliárd forint a Jobbik szerint szintén felesleges költekezés, ugyanis jelenleg is van olyan helyszín, ahol méltó módon meg lehet emlékezni a Holocaustról. Ugyancsak megszüntetésre ítélnék a Terrorelhárítási Központot, amivel évi 13 milliárd forintot nyernének.

A képviselő-jelölt szerint rendkívül fontos az államadósság újratárgyalása, ami – eredményes tárgyalások esetén – rendkívül sokat hozhat az ország konyhájára. A magas pártállami nyugdíjakat megszüntetnék, s a pénzt a kisnyugdíjak megemelésére fordítanák. Az országos kereskedelmi médiára reklámadót vetnének ki.

A választási törvényt olyan módon változtatnák meg, hogy ne lehessen bizniszpártokat alapítani, amelyek kifejezetten a választási kampányhoz bezsebelt állami pénzekre utaznak.

Samu Tamás Gergő szerint a fent említett intézkedésekkel éves szinten minimum 1000 milliárd forintot lehetne megspórolni, ami az ország költségvetésének 7-10 százaléka. Ez bőven elég lenne a Jobbik programjának megvalósításához, melynek egyik legfontosabb pillére a munkahelyteremtés – hangsúlyozta a képviselő-jelölt.

Vélemény, hozzászólás?

Italt lopott, tetten érték

Március 15-e hőseire emlékeztünk