in ,

A jicsinyi erdő mesevilágát hozták el Szarvasra

A cseh mesevilág jól ismert helyszínén, a Jicsiny erdőben érezhették magukat azok a gyerekek, akik ellátogattak március 20-án a Cervinus Teátrumba. A Masters of Puppets Theatre (brit-magyar-görög gyermekszínház) Cse’Mese című bábelőadásában Rumcájsz, Kisvakond, Moha és Páfrány is megelevenedett.

Az előadást gyakorlatilag egyetlen színművész, Földi László játszotta végig. Mi több, időnként a gyerekeket is bevonta a produkcióba, akik lelkesen részt is vettek ebben. A közönség soraiban a Gál Ferenc Főiskola gyakorló óvodásai mellett a Kossuth utcai óvodából és a békésszentandrási óvodából érkezett gyerekek foglaltak helyet.

Amint azt Hadadiné Faragó Erikától, a Cervinus Teátrum programszervezőjétől megtudtuk, idén tavasszal ez volt a második gyermekbérletes előadás. Március elején az iskolásoknak mutatták be A kis herceget, a mostani produkció pedig az óvodásoknak szólt. Áprilisban is lesz egy gyermekeknek szóló színházi előadás, a Fogi Színház mutatja majd be a Nyakigláb, Csupaháj, Málészáj című produkciót.

A 2013/2014-es évadban egyébként az előző évekhez képest nőtt az eladott gyermekbérletek száma. Az óvodásoknak szóló Kisvakond-bérletből 151-et, az iskolásoknak szóló Cimbora-bérletből pedig 314-et adott el a Cervinus Teátrum. Természetesen az előadásokra a bérlettel nem rendelkezőket is szeretettel várják, ők belépőjegyet válthatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Összefogásal a zöld jövőért

Sneider Tamás: hová lesz a pénzünk 90 százaléka?