in , , , , ,

Piros sállal demonstráltak a nők jogaiért a szocialisták

Piros sállal, piros dzsekiben vonultak végig szombaton a Kossuth utcai MSZP-irodától a zenepavilonig azok a baloldali szimpatizánsok, akik hallgattak dr. Gurmai Zita uniós parlamenti képviselő hívó szavára.

Az MSZP megyei nőtagozata és szarvasi szervezete által szervezett rendezvényen a zenepavilonban először Földesi Zoltán köszöntötte a résztvevőket. Ezután Rejtő József, a kormányváltók országgyűlési képviselő-jelöltje lépett a mikrofon elé, majd dr. Gurmai Zita beszéde következett.

– A Fidesz a hatalom minden szintjét uralja , mindenhová az ő embereiket rakták. A kormány nem csupán elszegényíti az embereket, hanem meg is alázza a nőket. A Fidesz világában természetes, hogy a nők kevesebbet keresnek mint a férfiak, s elfogadott az is, ha egy országgyűlési képviselő veri a feleségét – mondta dr. Gurmai Zita.

Az Európai Parlament képviselője ismertette a kormányváltó erők (öt párt) programjának legfontosabb pontjait is. Ezek között szerepel egyebek mellett 250 ezer új, valódi munkahely létrehozása, a nettó minimálbér 100 ezer forintra emelése, az élelmiszerek árának csökkentése és a kórházi várólisták megszüntetése.

Dr. Gurmai Zita külön kitért a nők érdekét szolgáló tervezett intézkedésekre. Ilyen például a bölcsődei gondozási díj eltörlése, az egyenlő munkáért egyenlő bér elvének kikényszerítése, a gyermeküket egyedül nevelő anyák hatékonyabb segítése és zéró tolerancia a családon belüli erőszakkal szemben.

Vélemény, hozzászólás?

Samu Tamás Gergő vitára hívja Dankó Bélát

„ Ön dönt, hogy iszik vagy vezet”