in , , , , ,

Samu Tamás Gergő: politikusokról, nyugdíjasokról, egészségügyről

Samu Tamás Gergő

Politikusokkal és idősekkel kapcsolatos kérdésekről beszélt Samu Tamás Gergő pénteki sajtótájékoztatóján. A Jobbik, ahogy azt korábban már az izraeli állampolgárokra kihegyezve kifejtette, nyilatkozatra kényszerítené a Parlamentbe bejutott képviselőket arról, hogy milyen más ország útlevelét őrzik még otthon a fiókban. A felvetésnek most a bissau-guineai útlevéllel rendelkező Simon Gábor – és a pletykák szerint még vagy tíz másik politikus – ügye adott aktualitást. A Jobbik szerint a kettős állampolgároknál megkérdőjelezhető az, hogy a döntéseknél egészen biztosan a magyarok érdekei mellett teszik le a voksukat. A Jobbik, az általa eddig követett gyakorlathoz hűen, megszüntetné a képviselők mentelmi jogát, hogy megszüntessék a visszaélésekre az alkalmat. A képviselőket automatikusan vagyonosodási vizsgálatra küldené a mandátum kezdetekor és lejártakor.

Az idősekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a kampányban felelőtlenül ígérgetnek a pártok, mivel ez egy növekvő szavazóbázis. Ha a Jobbik a választások után bele tud szólni, mindenkinek tisztességes járandóságot fognak biztosítani. Ezt sávos nyugdíjemeléssel érnék el. A korábbi rendszerből az luxusnyugdíjakra vonatkozó jogosultságokat megszüntetnék. Azokat szétosztanák a kisnyugdíjasok között. Szigorítanák az idősek ellen elkövetett brutális bűncselekmények büntetési tételét.

Az egészségügyre fordított egyre csökkenő mértékű finanszírozást a pénzesebb országok polgárainak kialakított egészségügyi gyógyturizmus bevételeiből visszafordítanák.

Vélemény, hozzászólás?

2014-ben 77 lány kaphatja meg a méhnyakrák elleni védőoltást Szarvason

Három érem a karate magyar bajnokságról