in , , , , ,

Morvai Krisztina: Emeljük fel a fejünket, és vegyük vissza a hazánkat!

Morvai Krisztina (háttérben Gajdos Attila és Samu Tamás Gergő)

Morvai Krisztina, Európa parlamenti képviselő volt a vendége a szarvasi Jobbik szervezetének vasárnap délután a Cervinus Teátrum színháztermében tartott lakossági fórumon. A Jobbik brüsszeli delegáltjára sokan voltak kíváncsiak.

Morvai Krisztina a Jobbik 84 oldalas programjának ismertetését meghagyta Samu Tamás Gergő országgyűlési képviselő-jelöltnek, mondván, ő nem tagja a pártnak, ő párton kívüli független jogvédő. A szarvasi alapszervezet elnöke elmondta, mit tesznek kormányra jutásuk esetén, de nem akarta a program részleteivel terhelni a hallgatókat, akik most első sorban Morvai Krisztina miatt jöttek el.

A képviselőnő első dolga volt, hogy lejött a pulpitusról a nézők közé, és elmesélte, hogy a magyar-cigány együttéléssel kapcsolatban végzett tereptanulmányai során Szarvasra is eljutott. Egy csicskatartós ügyben végeztek tényfeltáró látogatást, és ennek egyik szereplőjén keresztül mutatta be, hogy kellene mindannyiunknak magyarként kiállnunk érdekeinkért, és nem kellene egy állandó berezeltség állapotában tartanunk magunkat.

A politikusok rendszerint elfelejtik feltenni a kérdést, mi lesz az emberekkel? Az elmúlt hat kormányzati ciklus alatt a multik érdekeit szolgátuk ki, pedig a magyar emberekben több van, mint összeszerelő üzemek szalagjai mellett állni munkajogilag kiszolgáltatott helyzetben, mondta Morvai Krisztina.

Aggályait fejezte ki a földtörvénnyel kapcsolatban, aminél az apróbetű a jogértelmezésben van elrejtve. Állítása szerint belföldinek számítanak az EU, de még a társult országok, mint pl. Izrael állampolgárai is. Azt meg kifejezetten nem veszi jónéven, hogy “Ki tud többet Izraelről?” címmel versenyt hirdettek iskolásoknak, amin ráadásul 146 csapat vett részt. Határozottan a “Ki tud többet a Szovjetunióról?” című versenyekre emlékezteti, és ugye annak sem lett jó vége. Pontosabban a vége jó lett, csak a közepe nem.

– Földönfutók leszünk, mint a palesztinok. Emeljük fel a fejünket, és vegyük vissza a hazánkat! – mondta Morvai Krisztina és a fórum elején elmesélt csicskatartásos ügy 45 kilós lánytestvérére emlékeztetett, aki kiállt a bátyja jogaiért.

Vélemény, hozzászólás?

Jó hírrel érkezett Szentandrásra a szarvasi polgármester

A Föld órája: Csabacsűdön is lekapcsolták a villanyt