in ,

Elkapkodták a kapusznyíkát és a Rigó Jancsit

Kapusznyíka- és süteményvásárt hirdetett március 29-re a Csabacsűdi Evangélikus Egyházközség. A bevételt az imaház felújítására fordítják.

Több száz sütemény sorakozott szombaton a csabacsűdi imaház asztalán. Láng Emese, a csabacsűdi lelkész felesége és segítője, Erdélyi Judit, a nagyszénási evangélikus lelkész felesége alig győzték csomagolni a finomságokat, annyian jöttek vásárolni azokból.

– Felhívásunkra több mint tíz gyülekezeti tag vállalta, hogy felajánl egy tálca vagy egy doboz süteményt. Volt aki tortát, más Rigó Jancsit, citromos szeletet vagy epres szeletet készített. Jómagam pedig kapusznyíkát sütöttem – mondta Láng Emese. Hozzátette: az eladásból származó bevételt az imaház külső felújítására fordítják. A külső tapasztás ugyanis már elég rossz állapotban van, legutóbb 2006-ban újították fel.

A süteményvásárra invitáló szórólapokat minden ház postaládájába eljuttatták, s a csabacsűdiek hallgattak az egyház hívó szavára, nagyon sokan jöttek vásárolni. Volt aki családostól érkezett, így a gyerekek maguk választhatták ki, melyik süteményt szeretnék megkóstolni.

A sorban állók között ott volt a 93 esztendős Makai János bácsi is. Mint mondta, egész tálcányi süteményt szeretne hazavinni, mert ma eljön hozzá a fia, s majd együtt elfogyasztják.

Vélemény, hozzászólás?

Új Ford Transittal segítik a külterületen élő idősek mozgását

Reményekkel tele zárta a kampányát a Jobbik