in ,

Régi adósság, új tűzoltólaktanya

Régi adósságot törlesztenek azzal, hogy új tűzoltó laktanyát kap Szarvas, mondta dr. Tollár Tibor a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságának tűzoltó dandártábornoka, gazdasági főigazgató helyettese a leendő laktanya alapkő-letételénél. Akik ismerik a jelenlegi elhelyezés körülményeit, tudják, hogy mennyire időszerű ez a beruházás, amire már a nyolcvanas években is felmerült az igény.

Többszöri nekilódulás és leállás után végre most úgy néz ki, hogy ha hosszú tervezgetés után is, de az álmok a tettek mezejére léptek. A tettek mezeje pedig a vasúti sínek túloldalán, a Penta Drink italkereskedés mögötti területen található. A beruházás 440 millióba kerül majd, amiből 20%-ot Szarvas áll egy összközművesített telek formájában.

Az alapkő-letételen Dankó Béla örömét fejezte ki, hogy végre méltó körülmények között készülhetnek fel tűzoltóink elméleti és gyakorlati munkájukra. Az új laktanya területe 998 négyzetméteres lesz, amiben 4 autóállásnak lesz helye. A terv szerint 2015 harmadik negyedévében át is adnák a tűzoltóknak. A terveket az alapkő letétele után meg is tekinthették az érdeklődők.

Az eseményen részt vett Tóth Tibor, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatója, tűzoltó ezredes, Bíró Zoltán tűzoltó alezredes, a Szarvasi Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka, Babák Mihály polgármester, és jelen volt Montvajszki László is.

Vélemény, hozzászólás?

Reményekkel tele zárta a kampányát a Jobbik

Csatát nyertek, de a háború még dúl