in , ,

Tavasz Debrecenben

2014. március 22-ére a debreceniek egy szép, ragyogó tavaszi napként fognak emlékezni. A helyiek sétáltak, sütkéreztek ezen a szombaton. Nem így a disputások. Erre a hétvégére 100 diák érkezett Debrecenbe, hogy összemérje tudását a 29. Országos Disputa Versenyen. A megvitatott témák az első és második korcsoportban – A digitális világban is fontos a helyesírás, a harmadik korcsoportban – A tudomány a gazdasági virágzás alapja voltak. A versenyen három szarvasi csapat vitázott a Székely Mihály Szakiskola Általános Iskolájából.

Csipet csapat: Török Zalán, Kendra Bettina, Mag Marcell

Koktél: Gubucz Gábor, Török Őrs, Halász Gergő

Földi boszorkányok: Dragán Fernanda, Koppányi Henriett, Medvegy Dalma

A felkészülés alaposságát, a gyerekek jó vitatechnikáját, és szerencséjét – hisz egy versenyen ez sem árt – igazolják a versenyen elért jó eredmények. Az első korcsoportban vitázó Csipet csapat második embere Kendra Bettina egyéniben negyedik helyezést ért el. A második korcsoportban 14 mérkőző csapatból első helyezett lett a Koktél, harmadik a Földi boszorkányok csapata. 42 versenyző közül a szarvasiak egyéni eredménye is kiváló lett: Halász Gergő első, Török Őrs negyedik, Medvegy Dalma nyolcadik, Koppányi Henriett kilencedik, Gubucz Gábor tizenharmadik lett. A csapatok felkészítői Jani Erzsébet és Sándor Márta voltak. Kísérőként Kondacs Krisztina és Szatmári Rita érkeztek még Debrecenbe, akik segédkeztek a rendezvény lebonyolításában Hajas Zsuzsának, az Erdey-Grúz Tibor Vegyipari és Környezetvédelmi Szakközépiskola tanárának, a verseny szervezőjének.

Részvételünket az iskola Tehetség és Siker Alapítványa és Diákönkormányzata segítette anyagi támogatással, amit nagyon köszönünk.

Jól megtanultuk, a részvétel a fontos. Ez különösen igaz a disputára is. A felkészülés során már mindenképpen nyernek a gyerekek, mert szinte észrevétlenül elmélyedhetnek egy témában. Érveléskor, a cáfolatok, és a másik csapathoz intézett kérdések gyűjtése során javul a logikájuk. Gondolataik előadásakor pedig fejlődik a beszédkészségük. Az ilyen sikerek azonban méltán tesznek büszkévé minket. A „főtériseknek” ez hétvége nem csak sugárzó tavaszi napokat jelentett, hanem a kemény munkával telt felkészülés végét, melyet a versenyen való ragyogó szereplés tett emlékezetessé.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő nevelőknek!

Beküldte: Ficzere Enikő

Önértékelések: megkértük a pártok képviselőit is, hogy értékeljék a szereplésüket

Ezek…!