in ,

Békésszentandráson 3 millió forinttal támogatják a civileket

A tavalyihoz hasonlóan idén is 3 millió forint jut a szentandrási önkormányzat kasszájából a civil- és sportegyesületek támogatására. Egyebek mellett erről is szó volt a település képviselő-testületének március végi ülésén. Az említett összeghez jön még 120 ezer forint, ezzel a Szarvasi Polgárőr Egyesületet támogatják, amely Békésszentandráson is tevékenykedik, amióta az itteni polgárőr szervezet megszűnt.

Ezúttal a civil szervezetek és sportegyesületek vezetői is eljöttek a polgármesteri hivatal nagytermébe, hogy beszámoljanak 2013. évi munkájukról. Az önkormányzat nevében Sinka Imre polgármester köszönte meg hasznos tevékenységüket. Hévízi Róbert képviselő azt az aktivitást méltatta, melyet a szentandrásiak a kistérségi civil egyeztető fórumban tanúsítanak.

A testület elfogadta az önkormányzat 2014. évi közbeszerzési tervét és az Alföldvíz Regionális Vízszolgáltató Kft. által javasolt vízterhelési díjakat. Pontosabban utóbbit csak tudomásul vették, mivel beleszólási joguk nincs. Április 1-től a lakosság és az önkormányzat köbméterenként 2 forint vízterhelési díjat köteles fizetni, a hatósági díj pedig köbméterenként 3 forint. Szippantott szennyvíz esetében a vízterhelési díj köbméterenként 4 forint 50 fillér.

Vélemény, hozzászólás?

Április 5-én, szombaton a gyerekek választottak…

Tóth Krisztinát az emberi történetek érdeklik