Connect with us

Hírek

Tóth Krisztinát az emberi történetek érdeklik

Tóth Krisztina

Tóth Krisztina nem szociológiai szempontból veszi górcső alá a társadalmat, hanem elsősorban az emberi történetek érdeklik. Egyebek mellett ez is kiderült azon a közönségtalálkozón, melyre kedden hívták meg a Városi Könyvtárba a számos rangos irodalmi díjjal kitüntetett író-költő-műfordítót. A beszélgetőtárs szerepében Szilvássy Orsolyát láthattuk-hallhattuk, az írásokból pedig Demeter Olimpia és maga a szerző is felolvasott.

– Engem a gazdagok világa nem igazán érdekel, inkább a peremről írok. Fontos, hogy a kortárs irodalomban is megjelenjen az a tény, hogy Magyarországon ma nagyon sokan élnek mélyszegénységben. Ezt elsősorban emberi történeteken keresztül igyekszem bemutatni – mondta az alkotó.

Tóth Krisztina saját munkásságáról így vallott: „Mindig elégedetlen vagyok. Állandó belső késztetést érzek arra, hogy megírjam azt a valamit, amit meg kell írnom… de hogy ez mi, azt nehezen tudnám megfogalmazni.”

A találkozó során több mélyen elgondolkodtató prózai részlet is elhangzott. A hangulat oldásaként gyermekversekkel zárult az est.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Dr. Lipcsei Imre dékán (b), dr. Polyák Zsolt (b2), dr. Kozma Gábor rektor (b3), dr. Kiss-Rigó László (b4), Dakos József (b5) Dr. Lipcsei Imre dékán (b), dr. Polyák Zsolt (b2), dr. Kozma Gábor rektor (b3), dr. Kiss-Rigó László (b4), Dakos József (b5)

Négyoldalú együttműködési megállapodás a Gál Ferenc Főiskolával

Hírek

Fotó: Babák Bence Fotó: Babák Bence

A Nagyrét Farm félgőzzel gázolt át a „Huligánokon”

Hírek

A fiatalok közötti szolgálat erősítéséért báloztak az evangélikusok

Hírek

Bíró Gyula Bíró Gyula

Országos szakmai tanácsadó testület tagjává választották Bíró Gyulát

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

2014. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Kategóriák

Friss

Connect