in ,

Tóth Krisztinát az emberi történetek érdeklik

Tóth Krisztina

Tóth Krisztina nem szociológiai szempontból veszi górcső alá a társadalmat, hanem elsősorban az emberi történetek érdeklik. Egyebek mellett ez is kiderült azon a közönségtalálkozón, melyre kedden hívták meg a Városi Könyvtárba a számos rangos irodalmi díjjal kitüntetett író-költő-műfordítót. A beszélgetőtárs szerepében Szilvássy Orsolyát láthattuk-hallhattuk, az írásokból pedig Demeter Olimpia és maga a szerző is felolvasott.

– Engem a gazdagok világa nem igazán érdekel, inkább a peremről írok. Fontos, hogy a kortárs irodalomban is megjelenjen az a tény, hogy Magyarországon ma nagyon sokan élnek mélyszegénységben. Ezt elsősorban emberi történeteken keresztül igyekszem bemutatni – mondta az alkotó.

Tóth Krisztina saját munkásságáról így vallott: „Mindig elégedetlen vagyok. Állandó belső késztetést érzek arra, hogy megírjam azt a valamit, amit meg kell írnom… de hogy ez mi, azt nehezen tudnám megfogalmazni.”

A találkozó során több mélyen elgondolkodtató prózai részlet is elhangzott. A hangulat oldásaként gyermekversekkel zárult az est.

Vélemény, hozzászólás?

Békésszentandráson 3 millió forinttal támogatják a civileket

Te milyen jövőt tervezel magadnak? Avagy sült galamb spiritualitással spékelve