in ,

Hová tűntek a szarvasi jelzőlámpák?

A hét elején Szarvason a 44.es főút belterületi szakaszán leszerelték a jelzőlámpákat a Béke-Rákóczi utcai és a Kazinczy-Dózsa utcai kereszteződésekben. Aggodalomra azonban nincs ok: felújítás után, a jövő hét közepén visszaszerelik a készülékeket.

Szabó Lászlótól, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Megyei Igazgatóság forgalomtechnikai osztályvezetőjétől megtudtuk, hogy a felújításra és korszerűsítésre egy uniós támogatással megvalósuló projekt keretében nyílik lehetőség. A program során 2015. szeptemberéig az ország valamennyi főútvonalán korszerűsítik a régi jelzőlámpákat.

– A két szarvasi csomópontban nemcsak magukat a lámpákat, hanem azok teljes kábelezését, az átfeszítési rendszert és a tartószerkezeteket is felújítjuk. Az eddigi 75 wattos lámpák helyett LED-es jelzőfejeket helyezünk ki. Ezek jóval takarékosabbak, ráadásul szinte kizárt a meghibásodási lehetőségük, tehát megbízhatóbbak. Nagyobb a fényerejük, így rossz látási viszonyok között (ködben, tűző napsütésben) is jobban észlelhetik a lámpát a járművezetők – tájékoztatott Szabó László.

A korszerűsített rendszert a jövő hét közepén szerelik fel, nem kell tehát sokáig nélkülöznünk a lámpákat.

Vélemény, hozzászólás?

Csak a vége volt elfogadható

Román kamionok ütköztek Szarvas központjában