Connect with us

Hírek

Földesi: a szocialisták csalódottak, de felállnak

Földesi Zoltán

Két választás között vagyunk, mondta Földesi Zoltán, a szarvasi MSZP elnöke hét elején tartott sajtótájékoztatóján. Három hét múlva mind a 28 tagállamban választások lesznek.

Most, hogy hivatalossá váltak a hó eleji választások eredményei, kicsit elemezte a választások eredményét is. A választókörzeten belül is értékelték szereplésüket és viták alakultak ki a párton belül, amik egy része öngerjesztő volt. Annak ellenére, hogy 4 millió embernek kilátástalanabb lett az élete, nőtt a kiszolgáltatottság és a félelem, csökkent a demokrácia, óriási csalódás az eredmény, vallotta be Földesi Zoltán. Ezt egy Mark Twaintől vett idézettel magyarázta: könnyebb az embereket hülyíteni, mint meggyőzni őket, hogy hülyítik.

Az MSZP matematikusai szerint 24% a Fideszre, 37% pedig ellene szavazott. 39%-nyi pedig véleményt sem nyilvánított. 1290 ezren szavaztak a kormányváltókra, 300 ezerrel többen, mint négy éve, a kormányzó pártra pedig 600 ezerrel kevesebben adták a voksukat. A csalódott, korábbi fideszes szavazók most a Jobbikot segítették, ami igen jól szerepelt.

Az MSZP-nek mélységesen el kell gondolkodni a történteken. A Fidesz csak választást akart nyerni, mondta. A rezsicsökkentése képmutató dolog, a narancsszínű csíkok el fognak tűnni a közüzemi számlák aljáról. A közmunkaprogram kifulladt. A közmunkások száma 253-ról hamarosan 50-re fog csökkenni.

Május 1-én tíz éve, hogy beléptünk az Európai Unióba. A legjobb lépés volt, hogy megtettük, mondta Földesi Zoltán. Most ismét választásokra készülnek. Kampányukban azt szeretnék közvetíteni a választóiknak, hogy nincs más út csak az unió.

Földesi Zoltán kicsit a dolgok elé ment, mikor már az őszi választások húrjait pengette. Nagy lesz a harc ősszel. A harc egy kiüresedett, funkcióktól megfosztott, csökkenő lélekszámú város helyi közigazgatásért fog folyni. Várospolitikai ügyekben mindig meg tudtak egyezni az egyébként szemben álló felek.

A szocialisták csalódottak, de felállnak, fejezte be tájékoztatóját Földesi Zoltán.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Újra látogatható a Régi Gyűjtemény

Szarvas

Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe híve Pernelle-né, aki egy erőszakos, fecsegő öregasszony – Jónás Gabriella

Szarvas

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila vitára hívta a polgármesterjelölteket

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect