Connect with us

Békésszentandrás

Hagyomány Szentandráson: fáklyákkal vonultak az ünnep előestéjén

A piactéren gyülekeztek a szentandrásiak tegnap este, hogy május 1-e előestéjén, a szokásoknak megfelelően, fáklyákkal a kezükben levonuljanak a sporttelepre májusfát állítani. Az egyik asztalnál a Muslincák kihelyezett tagozata hangolt dr. Olasz Imre vezetésével. A kórus tagjainak egyik szeme a kottán, a másik azon az asztal közepére helyezett vöröskeresztes jelölésű üvegen, amit szemmel láthatóan féltő gonddal állták körbe, és amiben nyilvánvalóan torokra való gyógyszer volt, csakis vészhelyzet esetére. Miután szabad szemük nem maradt, hogy az eget kémleljék, nyugodtan hangoltak, míg észak-nyugat felől csúnya fellegek gyülekeztek. Hévízi Róbert meg is hozta a hírt, hogy az időkép szerint negyed órán belül eléri Szentandrást, jó lesz igyekezni a fáklyák meggyújtásával.

A tömeg a Muslincák felvezetésével elindult a sportpályára, sarkukban a nyomuló, semmi jót nem ígérő felhőkkel. Pontosabban, miután jelen sorok írójához csatlakozott Bálint, korábbi erdélyi tettestársunk, a tömeget előörsként ő vezette, aki fáklyáját bölcs előrelátással már esernyőre cserélte, amit elmondása szerint az esernyőboltban vásároltak.

Szerencsére az ígért vihar elmaradt, így a esernyő nem, maximum a vöröskeresztes üvegben levő folyadék jutott szóhóz május 1-e előestéjén.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Kiss László a labdával (Fotó: Babák Zoltán) Kiss László a labdával (Fotó: Babák Zoltán)

0–2-ről döntetlenre hozta a Hunyadi a végét Dévaványa ellen

Békésszentandrás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nemcsényi Zsolt a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szentandráson

Békésszentandrás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Méretes céklával és tökkel is büszkélkedhetnek a szentandrási kertbarátok

Békésszentandrás

Pásztor Dávid Gólja (Fotó: Babák Zoltán) Pásztor Dávid Gólja (Fotó: Babák Zoltán)

Pásztor Dávid gólja kellett a döntetlenhez

Békésszentandrás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect