Connect with us

Békésszentandrás

Zöldül a Körös-szögi kistérség

Április utolsó napján új beruházás indul a kistérségeben a települési szilárdhulladék kezelésének fejlesztésére, aminek keretében Kondoroson egy új aljzatszigetelésű hulladékudvar jön majd létre, míg a biohulladékok komposztálásra Szarvason és Kondoroson egy-egy új komposztáló telep létesül, valamint a csomagoló anyagok gyűjtésére alkalmas hulladékgyűjtő szigetek száma további 12 db gyűjtőszigettel bővül. Első lépésként Brlás János, Kardos település polgármestere, a Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulásának elnöke aláírta tender nyertesével, a Békés Drén Kft. képviselőjével, Bunta Ferenccel a munkálatok elvégzéséről a szerződést.

A hulladékgazdálkodás korszerűsítése során a Társulás el kívánja érni, hogy ne vagy csak – a térség gazdasági fejlődésével arányosan – kis mértékben növekedjen a keletkező hulladékok mennyisége. Ezen cél támogatására a projekt keretében 2400 db egyszerű házi komposztáló és 100 db műanyag háztartási komposztáló edény kerül kihelyezésre. A biohulladékok szelektív gyűjtésének bevezetését Gyomaendrődön, Szarvason és Kondoroson tervezik. Mivel a biohulladékok mennyisége gyakran több, mint az adott kert komposztfelvevő képessége, a projekt keretében minden kertes házhoz biokuka is kerül majd. A fenti fejlesztéseken, beruházásokon túl a csomagoló anyagok tárolására alkalmas szelektív hulladékgyűjtő szigetek száma további 12 db új, 4 konténeres gyűjtőszigettel bővül.

– Ez, a 420 millió forintnyi támogatással megvalósuló projekt, a társulás életében a legnagyobb – mondta Babák Mihály, Szarvas polgármestere. Az eddigi listavezető beruházásnak, a kistérségi informatikai rendszer fejlesztésének a 250 milliós bekerülési összegét most majdnem megduplázták.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect