Connect with us

Hírek

Új városi kórus bontogatja szárnyait

Városi Melis György Vegyeskar

Gáncs Péter püspök egy korábbi, még év végén tett látogatásán mutatkozott be az Evangélikus Újtemplom kórusa Bliznákné Dudás Julianna részvételével. Az énekesek a Városi Melis György Vegyeskar nevet vették fel.

Az elmúlt hét hétfőjén látogattunk el a próbára, ahol éppen hangképzési gyakorlat folyt és kérdeztük céljaikról a kórus vezetőjét.

– Kezdetben csak egyházi énekeket, korallokat énekelt a kis csapat – mondta Bliznákné Dudás Julianna. – Mostanában bővült a repertoár a zeneirodalom ismert nagyobb alkotásaival a reneszánsz kortól kezdve a madrigálokon át egészen napjaink zenééig, mint pl. Fasang Árpád Titanic, vagy Bárdos Lajos Dana-dana című daláig, de énekelnek magyar népdalcsokrokat is. Két felkérésünk is van májusra. 17-én az istentisztelet keretében fogunk fellépni az Újtemplomban, a majd 27-én egy nagyobb szabású előadáson, a Melis György tiszteletére adott gálahangversenyen a Cervinus Teátrumban.

Jelenleg a próbák mellett a toborzás folyik, mert a kórusvezető negyven főt álmodott meg, aminek még van híja. Jelenleg tizenhatan vannak, mikor mindenki el tud jönni a próbákra, hiszen mindenki munka mellett, szabadidős tevékenységként vesz részt a munkában.

Bliznákné Dudás Julianna nyugalmazott főiskolai tanár tíz évig vezette a Szarvas Városi Brunszvik Teréz Pedagógus Női Kart. Nyugdíjba vonulásakor abbahagyta a kórusvezetést, úgy érezte belefáradt, ám másfél évnyi pihenés után ismét vágyott kórussal dolgozni, és lépett be az újtemplomi kar munkájába. Abban bízik, árulta el, hogy ha többen megismerik a kórust, felszaporodik a létszám, és akkor egy igazi nagy városi kórussá válhatnak.

A próbákat hétfőnként este 6 órától tartják az Evangélikus Újtemplom imatermében, amire szeretettel várják a jó hangú, énekelni vágyó hölgyeket, urakat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Újra látogatható a Régi Gyűjtemény

Szarvas

Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe híve Pernelle-né, aki egy erőszakos, fecsegő öregasszony – Jónás Gabriella

Szarvas

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila vitára hívta a polgármesterjelölteket

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect