Connect with us

Hírek

Új városi kórus bontogatja szárnyait

Városi Melis György Vegyeskar

Gáncs Péter püspök egy korábbi, még év végén tett látogatásán mutatkozott be az Evangélikus Újtemplom kórusa Bliznákné Dudás Julianna részvételével. Az énekesek a Városi Melis György Vegyeskar nevet vették fel.

Az elmúlt hét hétfőjén látogattunk el a próbára, ahol éppen hangképzési gyakorlat folyt és kérdeztük céljaikról a kórus vezetőjét.

– Kezdetben csak egyházi énekeket, korallokat énekelt a kis csapat – mondta Bliznákné Dudás Julianna. – Mostanában bővült a repertoár a zeneirodalom ismert nagyobb alkotásaival a reneszánsz kortól kezdve a madrigálokon át egészen napjaink zenééig, mint pl. Fasang Árpád Titanic, vagy Bárdos Lajos Dana-dana című daláig, de énekelnek magyar népdalcsokrokat is. Két felkérésünk is van májusra. 17-én az istentisztelet keretében fogunk fellépni az Újtemplomban, a majd 27-én egy nagyobb szabású előadáson, a Melis György tiszteletére adott gálahangversenyen a Cervinus Teátrumban.

Jelenleg a próbák mellett a toborzás folyik, mert a kórusvezető negyven főt álmodott meg, aminek még van híja. Jelenleg tizenhatan vannak, mikor mindenki el tud jönni a próbákra, hiszen mindenki munka mellett, szabadidős tevékenységként vesz részt a munkában.

Bliznákné Dudás Julianna nyugalmazott főiskolai tanár tíz évig vezette a Szarvas Városi Brunszvik Teréz Pedagógus Női Kart. Nyugdíjba vonulásakor abbahagyta a kórusvezetést, úgy érezte belefáradt, ám másfél évnyi pihenés után ismét vágyott kórussal dolgozni, és lépett be az újtemplomi kar munkájába. Abban bízik, árulta el, hogy ha többen megismerik a kórust, felszaporodik a létszám, és akkor egy igazi nagy városi kórussá válhatnak.

A próbákat hétfőnként este 6 órától tartják az Evangélikus Újtemplom imatermében, amire szeretettel várják a jó hangú, énekelni vágyó hölgyeket, urakat.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect