Connect with us

Hírek

Hetedik hely az országos sakkdöntőben

Pekár Edina

A Magyar Diáksport Szövetség és Magyar Sakkszövetség közösen rendezte meg a hétvégén Miskolcon a 2014. évi egyéni diák sakkolimpiai bajnokság értékszámos diákolimpia országos döntőit 6 korcsoportban, mindkét nem számára. A küzdelem Magyarország Diákolimpia Bajnoka címért folyt azon a hétvégén, amikor generációk csatájában elsősorban Rapport Richárd és Portisch Lajos játszmáira figyelt az ország sakkszerető közönsége, amiből Rapport került ki győztesen. A diákolimpián ilyen generációs különbségekről természetesen szó sem lehetett.

Az „értékszámos” kategória országos döntőben kizárólag hagyományos értékszámmal (rapid és villám kizárva) rendelkező játékos indulhatott. Szarvasról Patkó Lajos növendéke, Pekár Edina volt jogosult indulni versenyen a lány VI. korcsoportban. A nagyon erős mezőnyben, amiben pl. FIDE mester is indult, Edina kitartó küzdelemmel a 7. helyet szerezte meg. A versenyre elkísérte felkészítője, Patkó Lajos is.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect