Connect with us

Subscribe

Hírek

Rajzpályázat a Mackóvárban

A Városi Könyvtár gyermekrészlege tavasszal felvette a Mackóvár nevet. Ebből az alkalomból rajzpályázatot hirdettek a város óvodás és kisiskolás gyermekeinek, melynek témája a mackó volt.

Mint minden gyermeknek, így a mi óvodásainknak is közel áll a szívéhez ez az állat, így nagy örömmel fogadták, hogy őt rajzolhatják le.

Hangulati előkészítésnek először is a csoportszobában mackókiállítást rendeztünk a plüssállatainkból, majd felelevenítettünk meséket, verseket, melyeknek ez a kedves állat a főszereplője.

Ezek után a gyerekek nagy lelkesedéssel fogtak hozzá a rajzoláshoz. Volt, aki kedvenc plüssállatát, más legkedvesebb mesejelenetét örökítette meg.

Az elkészült műveket eljuttattuk a Városi Könyvtárba, ahonnan hamarosan meghívást kaptunk a díjátadó ünnepségre, melyre április 29-én 10 órától került sor.

Baginé Tóth Erika könyvtárvezető köszöntötte a megjelent gyermekeket, majd ismertette a pályázat lényegét. Az elkészült pályaműveket Dombóvári Zita, a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola rajztanára zsűrizte. Ő levélben dicsérte meg a gyermekeket rajztudásukért, kreativitásukért.

Két felső tagozatos diák előadásában meghallgattunk néhány mackós mesét, verset, majd végre eljött a várva várt pillanat, a díjátadó.

– Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje Kossuth utcai óvodájából 2. helyezést ért el Kerekes Szilvia (felkészítője Valló Zoltánné óvónő)

– Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje Dózsa utcai óvodájából 3. helyezést ért el Lakatos Lehel (felkészítője Bagi Lászlóné óvónő)

– Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje Kossuth utcai óvodájának nagycsoportosai, a Barnamackó csoport különdíjat kapott közös alkotásukért (felkészítőjük Roszikné Csongrádi Erika óvónő)

A díjazott gyermekek átvették az oklevelet és az értékes tárgynyereményeket. Minden résztvevő gyermek jutalmat kapott.

Köszönjük a Városi Könyvtár vezetőjének és dolgozóinak, hogy lehetőséget biztosítottak óvodásainknak rajztudásuk bemutatására!

Roszikné Csongrádi Erika óvónő

Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kiemelt

Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva) Dr. Melis János és Hodálik Pál (Fotó: Hegedűs Éva)

Hodálik: A városnak fontos a Vasipari

Gazdaság

Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva) Samu Tamás Gergő (Fotó: Hegedűs Éva)

Samu Tamás Gergő kormányzati beavatkozást sürget a Vasipari ügyében

Hírek

Szakszövetségi elismerés sárkányhajósainknak és Szarvasnak

Hírek

Engedély nélkül vezetett… kétszer

Hírek

Hirdetés

Advertisement

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect
Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre!