in , ,

Rajzpályázat a Mackóvárban

A Városi Könyvtár gyermekrészlege tavasszal felvette a Mackóvár nevet. Ebből az alkalomból rajzpályázatot hirdettek a város óvodás és kisiskolás gyermekeinek, melynek témája a mackó volt.

Mint minden gyermeknek, így a mi óvodásainknak is közel áll a szívéhez ez az állat, így nagy örömmel fogadták, hogy őt rajzolhatják le.

Hangulati előkészítésnek először is a csoportszobában mackókiállítást rendeztünk a plüssállatainkból, majd felelevenítettünk meséket, verseket, melyeknek ez a kedves állat a főszereplője.

Ezek után a gyerekek nagy lelkesedéssel fogtak hozzá a rajzoláshoz. Volt, aki kedvenc plüssállatát, más legkedvesebb mesejelenetét örökítette meg.

Az elkészült műveket eljuttattuk a Városi Könyvtárba, ahonnan hamarosan meghívást kaptunk a díjátadó ünnepségre, melyre április 29-én 10 órától került sor.

Baginé Tóth Erika könyvtárvezető köszöntötte a megjelent gyermekeket, majd ismertette a pályázat lényegét. Az elkészült pályaműveket Dombóvári Zita, a Chován Kálmán Művészeti Alapiskola rajztanára zsűrizte. Ő levélben dicsérte meg a gyermekeket rajztudásukért, kreativitásukért.

Két felső tagozatos diák előadásában meghallgattunk néhány mackós mesét, verset, majd végre eljött a várva várt pillanat, a díjátadó.

– Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje Kossuth utcai óvodájából 2. helyezést ért el Kerekes Szilvia (felkészítője Valló Zoltánné óvónő)

– Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje Dózsa utcai óvodájából 3. helyezést ért el Lakatos Lehel (felkészítője Bagi Lászlóné óvónő)

– Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje Kossuth utcai óvodájának nagycsoportosai, a Barnamackó csoport különdíjat kapott közös alkotásukért (felkészítőjük Roszikné Csongrádi Erika óvónő)

A díjazott gyermekek átvették az oklevelet és az értékes tárgynyereményeket. Minden résztvevő gyermek jutalmat kapott.

Köszönjük a Városi Könyvtár vezetőjének és dolgozóinak, hogy lehetőséget biztosítottak óvodásainknak rajztudásuk bemutatására!

Roszikné Csongrádi Erika óvónő

Szarvas Város Óvodái és Bölcsődéje

„Kivették” a lövőket, „termelt” a szélső

Becsületmeccsre futotta