Connect with us

Hírek

Túzok Tusa: két szarvasi csapat is a dobogón

A régióból tíz csapat jutott be a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Túzok tusa elnevezésű természetismereti versenyének döntőjébe, amit pénteken rendeztek meg a Körösvölgyi Látogatóközpontban. A negyedik alkalommal megtartott vetélkedőre a két szarvasi – székelyes és vajdás –, valamint a csabacsűdi trefortos csapaton kívül bejutottak még Gyuláról, Békésről, Békéscsabáról, Mezőtúrról, Magyarbánhegyesről, Vésztőről, Szeghalomról és Túrkevéről is.

Az első küldetés a házi feladatok bemutatása volt, amiben iskolájuk természeti környezetét és annak védelmét bemutató rövid kis prezentációkat kellett előadniuk. A sorrendet számhúzással döntötték el. Elsőként a székelyes (Fő téris) csapat állhatott a többiek, ill. a zsűri, a Nemzeti Park két munkatársa elé.

A második feladat során a tenösvény mentén elhelyezett játékos természetvédelmi terepi feladatokban gyűjthették a pontokat a csapatok, hogy a két rész összesítése után kialakuljon a legjobbak sorrendje, ami a következőképpen alakult: a versenyt a Mezőtúri Református Kollégium Pap Csenge, Olasz Ákos és Csanálosi Miklós alkotta csapata nyerte. Második helyezést ért el a szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola, Kollégium, általános Iskola: Török Örs, Kovács Ádám, Halász Gergely. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium és Általános Iskola Tóth Arián, Uhljar Janka, Mester Zsófia összeállítású csapata állhatott.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Újra látogatható a Régi Gyűjtemény

Szarvas

Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe híve Pernelle-né, aki egy erőszakos, fecsegő öregasszony – Jónás Gabriella

Szarvas

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila vitára hívta a polgármesterjelölteket

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect