Connect with us

Facebook

A Szarvasi Fórumtól kért segítséget leégett tetejű házának elbontásához

Irén lakott abban a házban, aminek a tetőszerkezete egy elektromos zárlat következtében mintegy két éve égett le. Azóta az elemek teljesen megbontották a zsidó temetővel egy telken álló épület szerkezetét, olyannyira, hogy januárban a Békés megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatalának Építésügyi Hivatala életveszélyessé és lakhatatlanná nyilvánította, és bontási kötelezést adott ki, aminek a határideje május 31-e. Amennyiben nem teljesíti, úgy 500 ezer, ismételten kiszabható bírságot is kiróhat a hivatal, áll Irén elmondása szerint a határozatban.

Családjával a Kórház dűlőn egy tanyára költözött a veszélyes házból. Mivel saját erőből nem tudta megoldani, hogy a határozatban foglalt követelmények és a közelgő határidőnek eleget tegyen, a Szarvasi Fórumtól kért segítséget, miután olvasta, hogy ön- és egymást segélyező irányt vett a csoport. A facebookosok felhívására szombaton reggel kisebb csapat kezdte a tetőszerkezet bontását, majd később egy vajdás osztály is csatlakozott hozzájuk. Délutánra a teljes tetőszerkezet lekerült, de a falak még álltak. A határozat értelmében a teljes épületet a földdel kell egyenlővé tenni, úgyhogy van még teendője a fórumos segítőknek.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Szarvasi hallgatónak lenni különleges

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nyelvében él a nemzet

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect