Connect with us

Hírek

Parkolócsillagászat

Szklenár Tamás

Talán a helyszínválasztás volt nagyon jó, de meglepően sokan voltak kíváncsiak szombaton a Szarvasi Amatőrcsillagászok Egyesületének távcsöves bemutatójára, amit ezúttal a Víziszínpad parkolójában tartottak meg Szklenár Tamás vezetésével. Az eseményre három eszközzel készültek az egyesület tagjai, de még így is hosszú sorok kígyóztak mindháromnál.

A távcsöveket először a Holdra irányították, ami elképesztő szép volt már százszoros nagyításnál is. Ahogy leszállt az este, előbukkantak a Naprendszer bolygói is. A Mars sajnos csak egy vibráló vöröses folt volt, de Szklenár Tamás elmondása szerint, ahogy a légkör megnyugszik, úgy egyre élesebben rajzolódik majd ki, de a mérete miatt sajnos pontszerű marad. Megdöbbentő volt látni a Jupiter sávjait, ill. három holdját.

A látottakat Szklenár Tamás segített értelmezni szakmai magyarázataival. A gyereke lenyűgözve hallgatták. Valószínűleg soknál ugrott az, hogy tűzoltó akar lenni, és pályamódosítást hajtottak végre a csillagászat javára.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect