Connect with us

Hírek

Zörgessetek és megnyittatik néktek – de ne így

Lázár Zsolt

Ma reggel döbbenten konstatálta Lázár Zsolt evangélikus esperes, hogy az Ótemplom ablakát betörték. Nem is akárhogyan. A nyomok alapján valaki egy viszonylag nagy betondarabot dobott az ablakra, de nem az üveget, hanem a két kazettát elválasztó fa keretet találta el, ami nem tört el, de a mellette levő két üveg betört. A betondarab még mindig ott volt a párkányon.

Lázár Zsolt elmondása szerint nem ez volt az első eset, hogy megrongálták a templomot, vagy a benne található tárgyakat. Jó tíz éve törtek be utoljára. Akkor a hátsó ablak bánta, megrongálták az oltárt, földre dobták a feszületet, ami eltört, és még ma is látszik a rongálás nyoma. Azóta a csatornalopásokon kívül nem érte kár a templomot.

Az evangélikusok esperese egy Máté evangéliumából vett idézetet írt a Facebook egyik egyházi oldalára: zörgessetek és megnyittatik néktek … de ne így.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Szarvasi hallgatónak lenni különleges

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nyelvében él a nemzet

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect