Connect with us

Hírek

Egy tájékoztató, amit mindenkinek hallania kellene

Kondacs Zsolt

Kedden délután Kondacs Zsolt tűzoltó őrnagy, tűzoltósági felügyelő tartott tájékoztatót a gázkészülékek felülvizsgálatának aktuális kérdéseiről “biztonságos hétköznapok” címmel. Sajnos szinte teljes érdektelenség mellett, pedig ez az előadás lenne az, amit mindenkinek kötelezővé kellene tenni, hogy meghallgassa, hogy tudja, egy egyszerű módosítás a lakásban életekbe kerülhet.

– Sok kérdésben tájékozatlanok az emberek – mondta Kondacs Zsolt a gázkészülékek használatának veszélyeivel kapcsolatban. A legnagyobb veszélyforrás a szénmonoxid, ami színtelen, szagtalan, viszont roppant alattomosan mérgező gáz. Talán a legnagyobb veszélye az észlelhetetlenségében lakozik, hiszen szénmonoxid képződik pl. fatüzelés esetén is, de ott olyan járulékos gáz, aminek szaga van. Egy lakás szellőzését a legapróbb változások is befolyásolhatják, amik a szénmonoxid távozását akadályozhatják.

Az előadó végig vette a törvényi változásokat, amikről érdemes pontosan tájékozódni, mert bekerültek olyan felülvizsgálatok, amik eddig nem voltak, de a jövőben időről időre kötelesek leszünk elvégeztetni.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fotó: gallicoop.hu Fotó: gallicoop.hu

Kezdjük pulykahússal a napot!

Gazdaság

A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán) A képek Szarvasi FC-Békéscsaba 1912 Előre mérkőzésen készültek (Fotó: Babák Zoltán)

Csabai sikerrel zárult az U9-esek Szarvas Kupája

Sport

Szarvasi hallgatónak lenni különleges

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

Nyelvében él a nemzet

Oktatás

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect