Connect with us

Hírek

A jövő vízgazdálkodási agrármérnökei számára tapossák ki az utat

A mezőgazdasági vízgazdálkodás aktuális kérdéseiről, a jövő vízgazdálkodási agrármérnökeinek képzéséről kezdődött egy kétnapos tanácskozás tegnap a Szent István Egyetem, Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karán, a Tessedik Campus patinás dísztermében Szarvason.

A konferencián a Tessedik Campus, valamint konzorciumi partnerei, a Kecsekméti Főiskola, a Szolnoki Főiskola és az IBS Water Nonprofit Kft. szakemberei a nemzetközi szinten elismert tudományos élet szereplőinek bevonása révén keresik a módszert, amivel ahhoz kívánnak hozzájárulni, hogy a Szent István Egyetemen egy olyan képzési profil fejlesztése kezdődjön meg, ami a piaci igényekhez igazodik, ami majd egy nemzetközi érdeklődésre is számot tartó szak alapításához vezet.

Az első napon előadások hangzottak el, amik a vízgazdálkodás alapjaitól az agráriumban betöltött fontos szerepéig boncolgatták a témát. Kolossváry Gábor, a Vidékfejlesztési Minisztérium Területi Vízgazdálkodási Főosztályának vezetője a felszíni vizek minél nagyobb arányú visszatartásának fontosságát hangsúlyozta.

– Soha, sehonnan ne engedd ki a vizet – idézte a mezőgazdaság alapszabályát Kolossváry Gábor, majd hozzátette, – nem használjuk ki az egyik legkézenfekvőbb megoldást, a talaj tározóképességét, miközben 5 milliárd köbméternyi víztől igyekszünk a leggyorsabban megszabadulni, – hívta fel a figyelemet az egyik megoldásra.

Ma, a második nap, a tegnap elhangzott előadások értékelése és összegzése történik.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán) A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán)

A Korona gólzáporral húzott el az élbolyból

Sport

Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán) Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán)

A magyar kultúra napja a Cervinusban

Cervinus Teátrum

Érdemes-e szlovák nyelvet tanulni?

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

2020-ban már nem lenne szabad senkinek meghalnia méhnyakrákban

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect