Connect with us

Hírek

Népi gyógymódok, népi gyógyítók a nemzeti parkban

Még május 31-ig látható az a kiállítás a Körösvölgyi Látogatóközpontban, amit a millenium évében mutattak be Szentendrén a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban, és azóta járja az országot. Sokezer órányi gyűjtőmunka eredménye a tárolókban és a paravánokon bemutatott anyag. A mintegy 150 fekete-fehér fotóról a Kárpát-medencében élő magyarság betegségekhez való viszonyulását, népi gyógymódjait, a gyógyító embereket ismerhetik meg az érdeklődők, valamint az 50 színes, a gyógynövényeket ábrázoló képről az orvoslásban használatos növényekről tájékozódhatnak a látogatók.

Mivel népi gyógymódról van szó, nem lehet eltekinteni a betegségekkel kapcsolatos hiedelmektől, babonáktól sem, amikről érdekes információkat adnak a leírások. A gyűjtőmunka során készült három film is, amiken a népi gyógyítókat megszólaltatva mutatják be a módszereket.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Kiemelt

Fábián Judit és Altmann Roland Fábián Judit és Altmann Roland

Szarvasi győzelem az Év jegyespárja versenyen

Szarvas

Szarvasi ezüst az U13-asoknál

Sport

Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán) Szín Bence, Szín Csaba, Erdélyi István, Szvoreny Tamás és Babák Mihály (Fotó: Babák Zoltán)

Az idén a TOP65 adófizetőt köszöntötték Szarvason

Gazdaság

Az edzőterem látványterve Az edzőterem látványterve

Százmilliós karatés létesítményfejlesztés kezdődik Szarvason

Sport

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect