Connect with us

Hírek

Ismét Operakalandon a Vajdások

Harmadik alkalommal vettek rész a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium énekkarosai az Operakalandon az Erkel Színházban. Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója indította el ezt a mozgalmat azzal a céllal, hogy az operát, mint zenei műfajt népszerűsítse a fiatalok körében.

Ez alkalommal az opera modern környezetbe került. Két darabot láthattunk, hallhattunk. Az első Mozart: A színigazgató volt. Ez egy különös kaland, ami igazi izgalmakat kínált. Mozart egy színdarabhoz írta kísérőzeneként ezt a néhány remekbe szabott számot, amelyet eredeti szépségében láthattunk. Ám a rendező nem a régi, nehézkes vígjátékot tartotta meg, hanem friss, mai bohózatba illesztette, amelynek szerzője Litkai Gergely, az ismert humorista. Görbe tükröt állít elénk: a színigazgató új társulatot szervez. Ki lesz az ügyeletes sztár, kié lesz a sztárgázsi? Nagy mulatság volt ☺

Szünet után más szín tárult elénk: Vajda János, korunk mély, ám befogadható muzsikát író zeneszerzőjének klasszikusa következett, amely az egyik leggyakrabban játszott kortárs opera Magyarországon. És cseppet sem mellesleg kötelező olvasmány az alapja. Thomas Mann: Mario és a varázsló kisregényének opera változatát Hollywood világába helyezte Galambos Péter rendező, a varázsló pedig egy hit – szónok – szektavezér – zugmessiás alakjába gyúratott. Az előadás átütő sikert aratott az ifjúság körében az Erkel Színházban.

A színházi program után még maradt egy kis szabadidőnk a városban sétálni, nézelődni.

Érdeklődve várjuk az Operakaland következő előadását, ami előreláthatóan Donizetti: Szerelmi bájitala lesz.

Beküldte. Mészáros Tünde

Kiemelt

Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán) Bardon Ivett és Maróti Attila (Fotó: Valló Zoltán)

A szókimondó, cserfes Dorine – Bardon Ivett

Szarvas

Fotó: Babák Zoltán Fotó: Babák Zoltán

Újra látogatható a Régi Gyűjtemény

Szarvas

Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán) Jónás Gabriella (Fotó: Valló Zoltán)

Tartuffe híve Pernelle-né, aki egy erőszakos, fecsegő öregasszony – Jónás Gabriella

Szarvas

Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva) Pálinkás Tamás és Gajdos Attila (Fotó: Hegedűs Éva)

Gajdos Attila vitára hívta a polgármesterjelölteket

Politika

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect