Connect with us

Hírek

Ismét Operakalandon a Vajdások

Harmadik alkalommal vettek rész a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium énekkarosai az Operakalandon az Erkel Színházban. Ókovács Szilveszter, az Operaház igazgatója indította el ezt a mozgalmat azzal a céllal, hogy az operát, mint zenei műfajt népszerűsítse a fiatalok körében.

Ez alkalommal az opera modern környezetbe került. Két darabot láthattunk, hallhattunk. Az első Mozart: A színigazgató volt. Ez egy különös kaland, ami igazi izgalmakat kínált. Mozart egy színdarabhoz írta kísérőzeneként ezt a néhány remekbe szabott számot, amelyet eredeti szépségében láthattunk. Ám a rendező nem a régi, nehézkes vígjátékot tartotta meg, hanem friss, mai bohózatba illesztette, amelynek szerzője Litkai Gergely, az ismert humorista. Görbe tükröt állít elénk: a színigazgató új társulatot szervez. Ki lesz az ügyeletes sztár, kié lesz a sztárgázsi? Nagy mulatság volt ☺

Szünet után más szín tárult elénk: Vajda János, korunk mély, ám befogadható muzsikát író zeneszerzőjének klasszikusa következett, amely az egyik leggyakrabban játszott kortárs opera Magyarországon. És cseppet sem mellesleg kötelező olvasmány az alapja. Thomas Mann: Mario és a varázsló kisregényének opera változatát Hollywood világába helyezte Galambos Péter rendező, a varázsló pedig egy hit – szónok – szektavezér – zugmessiás alakjába gyúratott. Az előadás átütő sikert aratott az ifjúság körében az Erkel Színházban.

A színházi program után még maradt egy kis szabadidőnk a városban sétálni, nézelődni.

Érdeklődve várjuk az Operakaland következő előadását, ami előreláthatóan Donizetti: Szerelmi bájitala lesz.

Beküldte. Mészáros Tünde

Kiemelt

A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán) A képeken az Andragória–FC Gold mérkőzés (Fotó: Babák Zoltán)

A Korona gólzáporral húzott el az élbolyból

Sport

Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán) Babák Mihály és Dósa Zsuzsa (Fotó: Valló Zoltán)

A magyar kultúra napja a Cervinusban

Cervinus Teátrum

Érdemes-e szlovák nyelvet tanulni?

Oktatás

Fotó: Hegedűs Éva Fotó: Hegedűs Éva

2020-ban már nem lenne szabad senkinek meghalnia méhnyakrákban

Szarvas

Hirdetés

Archívum

Kategóriák

Friss

Connect