in ,

Nem szerepelt a csoki tízóraira a csabacsűdi diákok petíciójában

Kasnyik Kinga és Kasnyik Cintia

Jól mennek a gyerekekkel kapcsolatos dolgok Csabacsűdön, legalábbis ez derült ki tegnap, a gyermeknapon, amikor Kasnyik Kinga gyermekpolgármester és helyettese, Kasnyik Cintia felolvasták, majd átnyújtották petíciójukat Molnár Józsefnek, miután a polgármester átadta nekik a falu kulcsát. Kérvényük így kezdődött: köszönjük, hogy… majd egy kilenctételes felsorolás következett. Azért kértek is a diákok. Szeretnék, ha prospektus készülne a falu életéről, szépségeiről és újraszerveznék az önkéntes tűzoltóságot. További kívánságaik között parkszépítés, pihenőpadok elhelyezése, kerékpárút-javítás, KRESZ tanpálya, játszótérrel és sportokkal kapcsolatos reményeiknek adtak hangot. Semmi csoki minden nap tízóraira, vagy ilyesmi!

Molnár József rezzenéstelen arccal vette tudomásul, mit kíván a csabacsűdi ifjúság, és megígérte, hogy a testület elé terjeszti a kérések sorát. A polgármester egy hatalmas csokor virággal köszönte meg Pusztainé Tusjak Tündének a szülői közösségben végzett munkáját, majd mindenki a faültetéshez vonult.

Az idén egy nyárfacsemete került a játszótérre, amit Kasnyik Kinga és Kasnyik Cintia segítségével ültetett el Molnár József. Az életrenevelés és az egyenrangúság jegyében a két lapát egyikét gyorsan polgármester kollégája kezébe nyomta, aki miután kicsit puskázott, segített betemetni az ültetőgödröt. Később Sutyinszky Zoltán iskolaigazgató megkegyelmezett neki, és átvette a szerszámot.

Az idő kegyes volt a gyereknaphoz. Yvette elvonult, bár kicsit felázott talajt hagyott maga után, de ez nem zavarta a gyerekeket, sőt, kerékpáros alakulatok formájában szarvasi fiatalok is érkeztek a csabacsűdi rendezvényre.

Vélemény, hozzászólás?

Emléknapja lesz a szőnyegszövőknek Szentandráson

Dupláztak a vajdás fiúk a Közlekedésbiztonsági Kupán